Δημοσίευμα του Bloomberg κάνει λόγο για «πίεση» της Ελλάδας προς τους δανειστές προκειμένου να συμβιβαστούν, όσο πλησιάζει η προθεσμία για τις πληρωμές στο ΔΝΤ τον επόμενο μήνα. 

'Οπως τονίζει το αρθρο «μια ημέρα μετά την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να απορροφήσσει άλλα μέτρα λιτότητας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επεσημανε ότι η κυβερνηση και το ΔΝΤ έχουν καλύψει τα τρία τέταρτα του δρόμου που χρειάζεται για συμφωνία και εξαρτάται πλέον από τους δανειστές να καλύψουν το υπόλοιπο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος δεν έχει δικαιοδοσία για οικονομικές αποφάσεις, είπε την Κυριακή ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ τον Ιούνιο χωρίς συμφωνία». 

«Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα για να πλησιάσουμε σε συμφωνία, εξαρτάται τώρα από τους θεσμούς να κάνουν τα δικά τους» αποκαλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο BBC την Κυριακή.

Η Γερμανίδα καγγελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έδωσαν την περασμένη εβδομάδα προθεσμία στον Αλέξη Τσίπρα μέχρι το τέλος Μαϊου για να φτάσει σε συμφωνία, που θα περιλαμβάνει και τις αλλαγές που ζητούν οι δανειστές.

'Οσο ο καιρός περνά, η ελληνική κυβέρνηση έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις μέχρι το τέλος του μήνα και να δώσει περίπου 300 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ μία εβδομάδα μετά. 

Την ίδια στιγμή, αναφέρει το δημοσίευμα, ο Σόιμπλε άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει πολύς χώρος για τον Αλέξη Τσίπρα για αλλαγές μετά την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 

Το άρθρο αναφέρεται και σε ένα πιθανό Grexit, επικαλούμενο δήλωση του 'Αλαν Γκρίνσπαν ότι «η έξοδος της χώρας από το ευρώ είναι θέμα χρόνου και δεν θα συμβάλει σε ρήξη της νομισματικής ένωσης, ενώ ο επενδυτής Γουόρεν Μπούφετ τόνισε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έκανε το νόμισμα πιο ισχυρό». 

Ωστόσο, το δημοσίευμα καταλήγει στην δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος υπογράμμισε ότι «αν βρίσκεσαι μέσα σε μια νομισματική ένωση, το να βγαίνεις από αυτήν είναι καταστροφικό».