«Δεν τίθεται κανένα ζήτημα για μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ζήτημα της αποπληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς για την αποπληρωμή της δόσης στις 5 Ιουνίου, τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα καλύψει τις υποχρεώσεις της στο βαθμό που είναι σε θέση να αποπληρώσει», σημείωσε ωστόσο ότι «ευθύνη της κυβέρνησης είναι να είναι σε θέση να αποπληρώσει τις υποχρέωσεις της και στους διεθνείς πιστωτές».

Παράλληλα έθεσε τα αγκάθια των συζητήσεων και ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group θα συνεχιστουν από αύριο το πρωί, ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσει η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου. «Ανοικτά ζητήματα είναι ο ΦΠΑ, το δημοσιονομικο και τα εργασιακά. Δεν έχει κατατεθεί πρόσκληση απο το ευρωκοινοβούλιο προς τον πρωθυπουργό για συνάντηση μέσα στην εβδομάδα», είπε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν καταληκτικές ημερομηνίες. Υπάρχει όμως επιτακτική ανάγκη να επέλθει σύντομα συμφωνία». 

«Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει λόγο για τη συμφωνία», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις δηλώσεις Καμμένου για το θέμα ωρών για τη συμφωνία ειπε πως «μέχρι τέλος Μαΐου αρχές Ιουνίου εκτιμάται ότι θα έχει κλείσει η συμφωνία». Όσο για τις πληρωμές προς τους εταίρους είπε πως «η κυβέρνηση θα είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις της»

«Όχι σε συμφωνία λιτότητας και περικοπών. Αυτό είναι μια μνημονιακή συμφωνία που είπε ο πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Μπακογιάννη έκανε λόγο για «ανυπόστατα και κακόβουλα σενάρια». «Τέτοια πιθανότητα δεν υπάρχει για capital control κτλ. Όποιος κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις  πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.  

«Δεν υπάρχει κανενα ζήτημα με τον κύριο Βαρουφάκη. Χαίρει της απεριόριστης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού», είπε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τον υπουργό Οικονομικών.