current views are: 1

25 Μαΐου 2015
Δημοσίευση11:15

Συμφωνία και κάλυψη της απόστασης βλέπει ο Βαρουφάκης (Bίντεο)

Τη βεβαιότητα ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών. 

Δημοσίευση 11:15’
αρθρο-newpost

Τη βεβαιότητα ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών. 

Τη βεβαιότητα ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών. Θετικά απάντησε και στο ερώτημα αν πιστεύει ότι θα καλυφθεί από τους δανειστές το 1/4 της διαδρομής, που απομένει για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση

«Έχει δίκιο ο κ. Σόιμπλε…»

Ο κ. Βαρουφάκης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους και για τη δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είπε ότι ο έλληνας ομόλογός του είναι σε πιο δυσμενή θέση από εκείνον.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε με νόημα: «Έχει δίκο ο κ. Σόιμπλε»…

Αιχμές προς τους δανειστές σε νέο άρθρο

Παράλληλα, σε νέο άρθρο του, που δημοσιεύεται στο Project Syndicate ο υπουργός Οικονομικών κάνει λόγο για επιμονή των δανειστών στη λιτότητα, επιμονή που αποτελεί το βασικό εμπόδιο για την επίτευξη συμφωνίας. 

«Οι πιστωτές της Ελλάδας επιμένουν σε ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα για φέτος και παραπέρα, μία προσέγγιση που θα αποτελέσει τροχοπέδη για την ανάπτυξη, θα επιδεινώσει τον κύκλο αποπληθωρισμού και χρέους και στο τέλος, θα μειώσει τη βούληση και την ικανότητα της ελληνικής πλευράς να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που χρειάζεται η χώρα μας, παρά το γεγονός ότι μόνο η Αθήνα μπορεί να διασφαλίσει τη στήριξη του λαού για τις αλλαγές» τονίζει, μεταξύ άλλων.


σχετικα αρθρα