current views are: 2

25 Μαΐου 2015
Δημοσίευση11:30

Κορωνάκης: Προτεραιότητα μισθοί και συντάξεις

Μια μέρα μετά την Κεντρκή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του κόμματος έστειλε ηχηρό μήνυμα πως δεν πρόκειται να γίνουν όλες οι υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά και πως προτεραιότητα έναντι των δόσεων στους δανειστές έχουν οι μισθοί και οι συντάξεις. 

Δημοσίευση 11:30’
αρθρο-newpost

Μια μέρα μετά την Κεντρκή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του κόμματος έστειλε ηχηρό μήνυμα πως δεν πρόκειται να γίνουν όλες οι υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά και πως προτεραιότητα έναντι των δόσεων στους δανειστές έχουν οι μισθοί και οι συντάξεις. 

Μια μέρα μετά την Κεντρκή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης, έστειλε ηχηρό μήνυμα πως δεν πρόκειται να γίνουν όλες οι υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά και πως προτεραιότητα έναντι των δόσεων στους δανειστές έχουν οι μισθοί και οι συντάξεις. 

Μιλώντας στον 9,84 ο κ. Κορωνάκης είπε για τις διαπραγματεύσεις ότι έχει καλυφθεί πλέον μια μεγάλη απόσταση και υπάρχει ευρύ κοινό έδαφος, σημείωσε ωστόσο πως για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει συμφωνία για συγκεκριμένα θέματα, ευθύνεται η αδιαλλαξία των πιο φανατικών της λιτότητας.

«Υπάρχουν ζητήματα που για εμάς αποτελούν απόλυτο όριο, όπως διαπίστωσε χθες και η Κεντρική Επιτροπή. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός εμείς όσες παραχωρήσεις ήταν να κάνουμε από την πλευρά μας τις έχουμε κάνει, χρειάζονται βήματα και από την άλλη πλευρά», υπογράμμισε ο κ. Κορωνάκης.

Σχετικά με την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «το κόμμα έχει μεγάλη ιστορική ευθύνη και όλοι το καταλάβαιναν στην Κ.Ε.». Είπε ακόμη ότι «δεν κατατέθηκε αντιπαραθετικό κείμενο από την “Αριστερή Πλατφόρμα“, αλλά προσθήκη στο κείμενο της απόφασης. Επί του τελικού κειμένου της απόφασης ψήφισε η μεγάλη πλειοψηφία της ΚΕ και ήταν αποδεκτό ως βάση από τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των μελών». Ανέφερε δε στο σημείο αυτό ότι «δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να φέρει μια συμφωνία που δεν θα περνάει από το κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα. Δεν θα την υπογράψει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός. Η συμφωνία που θα έρθει θα είναι εντός των ορίων που έχουμε λάβει με τη λαϊκή εντολή και εντός των ορίων που περιγράφουμε στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Μια τέτοια συμφωνία θα συζητηθεί από τα όργανα του κόμματος και την κοινοβουλευτική ομάδα, θα εγκριθεί από τα όργανα του κόμματος και θα ψηφιστεί στη Βουλή».

«Η ελληνική πλευρά δεν διαπραγματεύεται ως παίχτης του πόκερ μπλοφάροντας. Έχουμε διασφαλίσει τα χρήματα για μισθούς και συντάξεις και τη λειτουργία του κοινωνικού κράτους. Έχουμε αποπληρώσει σήμερα όλες μας τις υποχρεώσεις ενώ η χρηματοδότηση της οικονομίας έχει σταματήσει από πέρσι τον Αύγουστο», είπε ο κ. Κορωνάκης σχετικά με τη δόση του ΔΝΤ και πρόσθεσε πως «οι δανειστές γνωρίζουν, ότι η χώρα δεν έχει χρήματα για να πληρώσει υποχρεώσεις βάζοντας σε κίνδυνο μισθούς και συντάξεις. Γι’ αυτό λέμε, ότι όλοι οφείλουν να δουλέψουν σήμερα κάνοντας βήματα προόδου για να καταλήξουμε σε συμφωνία, που δεν θα αντιμετωπίζει απλά τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για τον επόμενο μήνα ή για τους δύο επόμενους μήνες, αλλά θα είναι μια συμφωνία – λύση δίνοντας χώρο στην κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της εξασφαλίζοντας την χρηματοδοτική ρευστότητα και βάζοντας στην κουβέντα πια και το ζήτημα του χρέους».

 

 


σχετικα αρθρα