Χωρίς κομματικά κριτήρια έγινε η επιλογή των προσώπων για τη νέα ΕΡΤ, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που γνωμοδοτεί για τον διορισμό του νέου ΔΣ. 

Κατά την τοποθέτησή του ο υπουργός σημείωσε ότι δέχθηκε κριτική «γιατί δεν επέλεξα πρόσωπα με κριτήριο την εγγύτητα ή την κομματική ένταξη, αλλά δεν νομίζω ότι θα έπρεπε αυτό να είναι το κριτήριο και ότι κάποιο μέλος της Επιτροπής θα μπορούσε να το υποστηρίξει, δεδομένου ότι έχουν προκύψει θέματα στο παρελθόν».

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε πως «αν γίνονταν τέτοιες επιλογές, η κυβέρνηση θα ήταν πολύ ανοικτή και ευάλωτη σε τέτοιες κριτικές», ενώ έκανε λόγο για «καθαρή διαδικασία» κατά τη διάρκεια της οποίας υπεβλήθησαν 153 αιτήσεις, εκ των οποίων προκρίθηκαν 13 άτομα και από αυτούς προέκυψαν οι πέντε προτεινόμενοι.

Σημείωσε μάλιστα ότι πάρα πολλοί είχαν εμπειρία στο πρόγραμμα, αλλά όχι στη διοίκηση και υπενθύμισε ότι ο προτεινόμενος διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης «στην προηγούμενη θητεία του στην ΕΡΤ έβγαλε πλεόνασμα 70 εκατ. ευρώ».

Σχετικά με την κριτική που δέχεται από την ΠΟΣΠΕΡΤ, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «μετά το πέρας της σημερινής διαδικασίας το δ.σ. θα συμπληρωθεί με αυτούς που θα εκλέξουν οι εργαζόμενοι μέσα από καθολική ψηφοφορία».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «δεν ήρθαμε με το νομοσχέδιο να αποκαταστήσουμε ένα εργασιακό δικαίωμα, αλλά το δικαίωμα της κοινωνίας στην έγκυρη ενημέρωση».