Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.

«Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με ευχές και προθέσεις» είπε ο κ. Βρούτσης σε συνέντευξή του στο Παραπολιτικά FM και πρόσθεσε:

Η προσέλκυση επενδύσεων, η δημιουργία επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα και οι μεταρρυθμίσεις, αποτελούν τα απαραίτητα συστατικά μιας πολιτικής που θα "γεννήσει" θέσεις απασχόλησης και θα μειώσει την ανεργία. Σήμερα, δυστυχώς, η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα ικανοποίησης της πελατείας της, διορίζοντας στο δημόσιο και αδιαφορώντας για τον ιδιωτικό τομέα, κάτι που είναι άλλωστε και στον πυρήνα της ιδεολογίας της. Δυστυχώς, με τις ιδεοληψίες και την αβεβαιότητα, η οικονομία πέρασε σε ύφεση, τα ελλείμματα εκτοξεύονται και πάλι. Όλα αυτά δημιουργούν συνθήκες αύξησης ξανά της ανεργίας.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι τον Ιούλιο του 2012 η τότε κυβέρνηση κληρονόμησε την ανεργία με ισχυρές αυξητικές τάσεις στο 25,3% και την παρέδωσε τον Φεβρουάριο του 2015 στο 25,4%, αφού κατέγραψε μείωση 2,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Ειδικότερα για την ανεργία των νέων σημείωσε ότι τον Ιούλιο του 2012 η κυβέρνηση κληρονόμησε την ανεργία των νέων με ισχυρές αυξητικές τάσεις στο 56,4% και την παρέδωσε τον Φεβρουάριο του 2015 στο 50,1%, αφού κατέγραψε μείωση 8,5 ποσοστιαίων μονάδων.