Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος

Το event της νεοδημοκρατικής εβδομάδας που διανύουμε δεν αποκλείεται να είναι η αποψινή εκδήλωση της ΔΑΠ του Πολιτικού Τμήματος του Παν. Αθηνών με καλεσμένους τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον τελευταίο εκπρόσωπο της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, Ευάγγελο Αντώναρο.

Σε μία συγκυρία που η συζήτηση για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας έναντι μίας ενδεχομενης συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές παραμένει ζωηρή και, παράλληλα, στο παρασκήνιο βρίσκονται σε εξέλιξη οι ζυμώσεις με στόχο την αμφισβήτηση του κ. Αντώνη Σαμαρά, η συνύπαρξη μίας πολιτικού, που κατά πολλούς θα μπορούσε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος για την ηγεσία της Ν.Δ., και του «καραμανλικού» Αντώναρου αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ωστόσο, πέραν της σύμπτωσης των δύο στελεχών στην ανάγκη αλλαγής σελίδας της Ν.Δ. η αποψινή εκδήλωση της ΔΑΠ (σ.σ. στην οποία μετέχουν επίσης ο Ηλίας Νικολακόπουλος, με ενδιαφέροντα στοιχεία για τη συμπεριφορά της κεντροδεξίας βάσης και ο πρ. Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δημ. Μαραβέλιας), αναμένεται να αναδείξει και τις αποστάσεις που χωρίζουν την πλευρά Μπακογιάννη από τον «καραμανλικό» πυρήνα του κόμματος.

Παρά τη διακριτική σιωπή του ίδιου του κ. Καραμανλή, είτε αυτή αφορά διαρροές για το περιεχόμενο της συνάντησης του με τον κ. Αντώνη Σαμαρά είτε δημοσιεύματα για παροχή στήριξης προς την πλευρά Μπακογιάννη, η απόσταση και με τις δύο πλευρές παραμένει. Υπό αυτήν την έννοια, η «καραμανλική» πτέρυγα επιμένει, σε πείσμα της φιλελεύθερης ατζέντας της κ. Μπακογιάννη, στη λαϊκή - κοινωνική παράμετρο της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, την οποία προφανώς δεν θέλει να «χαρίσει» στην άκρα δεξιά.

Ωστόσο, όπως είναι προφανές, τα βλέμματα απόψε δεν είναι στραμμένα μόνον στις πολιτικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των δύο στελεχών αλλά, κυρίως, σε όσα θα πουν για τις εξελίξεις στη Ν.Δ. Μόλις δύο 24ώρα από την αναφορά του κ. Σαμαρά, από την Κρήτη, για στελέχη που, χάριν προσωπικών επιδιώξεων, υπονομεύουν τη Ν.Δ. και κάνουν «παιχνιδάκια» υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, οι αναφορές των Μπακογιάννη και Αντώναρου δεν αποκλείεται να αποτελέσουν αφορμή για τόνους μελάνης στο ρεπορτάζ της Ν.Δ. αλλά και για νέο κύκλο αντιπαράθεσης με τους «προεδρικούς».