Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων δήλωσε σε συνέντευξή του στο Mega ότι «το πιο καταστροφικό σενάριο για το λαό μας είναι η συνέχιση των μνημονίων» και χαρακτήρισε ως «κορυφαία στιγμή ευθύνης και αξιοπρέπειας της χώρας μας» τη μη καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ

«Στον διεθνή διάλογο συζητούνται όλα, και το σενάριο της δραχμής, εμείς εδώ τα θεωρούμε τρομολαγνεία» ανέφερε ο Δημήτρης Στρατούλης, προσθέτοντας ότι «στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εμείς, δεν έχουμε ταμπού, τα συζητάμε όλα και προχωράμε». 

«Αν έχεις πει έγκαιρα ότι δεν θα πληρώσεις δεν είναι πιστωτικό γεγονός» εξήγησε, υπογραμμίζοντας ότι εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα προτεραιότητα της κυβέρνησης έναντι της δόσης του ΔΝΤ είναι η καταβολή μισθών και συντάξεων βάσει και του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ. «Υπάρχουν πάντα εναλλακτικές λύσεις, δεν θα πρέπει να υπάρχει τρομοκρατία. Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα στο κόμμα και όλες τις εναλλακτικές λύσεις» επισήμανε.

Ο κ. Στρατούλης διευκρίνισε ότι για την κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτο να μη θιγούν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι θα έλθουν με ενα νόμο στη Βουλή η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού μαζί με το πάγωμα της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.