Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να φιλελευθεροποιήσει την οικονομία της, να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό της σύστημα και να εξασφαλίσει ένα λογικό πρωτογενές πλεόνασμα, γράφει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε νέο του άρθρο του στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Όπως υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών, η χώρα δεν μπορεί να εκπληρώσει τις απαιτήσεις των πιστωτών της υιοθετώντας περαιτέρω μέτρα λιτότητας φέτος και αργότερα, καθώς αυτό θα έπληττε την ικανότητά της να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

«Το θέμα είναι γιατι μιλάμε, για μία ανεξάρτητη φορολογική αρχή, για την εσαεί διατήρηση ενός λογικού πρωτογενούς πλεονάσματος, για ένα λογικό και φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων...για μία πραγματική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος...για την φιλελευθεροποίηση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών» σημειώνει.

Ωστόσο, προειδοποιεί, ότι η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να επιτύχει αυτούς τους στόχους, εάν προσπαθήσει να επιτύχει τους αφόρητα υψηλούς στόχους ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα που ζητούν οι πιστωτές της.