Να κάνει τη ρήξη «με τις ιδεοληψίες, τα ψέματα και με το εσωτερικό της» και να προχωρήσει σε μια συμφωνία προς όφελος του ελληνικού λαού κάλεσε την κυβέρνηση ο Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο βουλευτής του «Ποταμιού» τόνισε ότι κάθε συμφωνία είναι προτιμότερη από αυτό που θα επακολουθήσει χωρίς συμφωνία.

Για το αν θα υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι έστω και σε αναλογία 55-45% οι φωνές της λογικής δείχνουν να επικρατούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αν και αυτό δεν είναι βέβαιο ότι συμβαίνει στους ΑΝΕΛ. Είπε επίσης ότι η διαδικασία διαπραγμάτευσης στο τεχνικό επίπεδο έχει πια τελειώσει, οι διαφορές έχουν οριοθετηθεί και είμαστε πραγματικά στο σημείο που θα πρέπει το Μέγαρο Μαξίμου και η πλευρά των εταίρων να κινηθούν για μια πολιτική λύση.

Ο ίδιος δήλωσε πως το κόμμα του θα στηρίξει τη συμφωνία ασκώντας όμως ταυτόχρονα δριμύτατη κριτική, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι υπεύθυνη για τρία επιπλέον δισ. μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν τώρα, σε σχέση με τα μέτρα που απαιτούνταν στα τέλη του 2014.