«Εγώ και θέλω να το κάνω αυτό και απ’ ό,τι φαίνεται θα είμαι», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με το αν θα θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στον Real Fm, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

Κοιτάξτε, βγάλαμε συνέδρους. Άρα η τυπική προϋπόθεση για να είναι ένας υποψήφιος πρόεδρος, έχει πια υπάρξει. Η αίσθηση που έχω –γιατί πρέπει πάντα να ξέρεις γιατί μιλάς- εγώ και θέλω να το κάνω αυτό και απ’ ό,τι φαίνεται θα είμαι.

Σχετικά με το πώς προχωράει η εσωκομματική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τι προσδοκίες υπάρχουν από το συνέδριο, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε:

Οι διαδικασίες της Κυριακής που έγιναν και ανεδείχθησαν οι σύνεδροι, ήταν μια απόδειξη ότι εμείς είμαστε ως κόμμα –αν το παρομοιάζαμε με ψάρι- δεν είμαστε αφρόψαρο, να το πιάνει ο πρώτος ψαράς και να το τελειώνει. Μάλλον ψάρι του βυθού είμαστε. Γιατί, προσήλθαν 30.000 στις κάλπες. Όσο κι αν εδώ κι εκεί κάποιος μπορεί να παραπονέθηκε για κάποια αταξία, προσήλθαν 30.000. Και οι δυνάμεις μας στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο φοιτητικό χώρο και στον συνδικαλισμό, δείχνουν ότι εμείς έχουμε πιθανότητες ανάκαμψης.

«Δεν υπάρχει βεβαιότητα, αλλά πάντως πιθανότητες ανάκαμψης έχουμε. Ό,τι συμφορά ήταν να μας βρει μας βρήκε. Μας βρήκαν όλες οι συμφορές. Δεν υπάρχει κάτι που να μην το πάθαμε. Και τώρα πιστεύω, αν δείξουμε σοβαρότητα, μπορούμε τις επόμενες μέρες να πάμε και στο συνέδριο και στην εκλογή αρχηγού, καινούργιου αρχηγού, που θα μας φέρει αρκετό κόσμο πάλι κοντά μας», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.