Για ηχηρό μήνυμα στους οπαδούς των αδιέξοδων νεοφιλελεύθερων μονόδρομων έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ισπανία.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ισπανία, με τη θεαματική άνοδο των δυνάμεων που στηρίχθηκαν από τους Podemos, την Ενωμένη Αριστερά και τις δυνάμεις της ευρύτερης ριζοσπαστικής και κινηματικής Αριστεράς, αναδεικνύουν πως η μάχη εναντίον της πολιτικής της λιτότητας μπορεί να έχει νικηφόρο αποτέλεσμα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Η καταρράκωση των ποσοστών του Λαϊκού Κόμματος βάζει τέλος και στην ισπανική εκδοχή του "success story". Η επικράτηση των αντιμνημονιακών ψηφοδελτίων στους δήμους της Βαρκελώνης, αλλά και στο ιστορικό προπύργιο της ισπανικής δεξιάς, τη Μαδρίτη, στέλνει ηχηρό μήνυμα στους οπαδούς των αδιέξοδων νεοφιλελεύθερων μονόδρομων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ότι στέκεται στο πλευρό των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Δηλώνει επίσης την αμέριστη στήριξή του στο δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους και αφορά στο ξήλωμα της πολιτικής της λιτότητας και στην επαναφορά της δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους.