Χρειάζεται «σκληρή δουλειά για να επιταχυνθεί η διαδικασία» προς την επίτευξη μιας συμφωνίας, μεταξύ ελληνικών αρχών και εκπροσώπων των θεσμών, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο ίδιος σημείωσε πως ξεκίνησαν σήμερα νέες διαβουλεύσεις σε επίπεδο του Brussels Group,  και όπως είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσουν.

Επανέλαβε, ωστόσο, την πάγια θέση της Επιτροπής ότι «όσο πιο γρήγορα κλείσει η συμφωνία τόσο το καλύτερο».

Όπως επεσήμανε ο κ. Σχοινάς, η Κομισιόν αναμένει να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία. Υπενθύμισε, δε, ότι οι συζητήσεις διεξάγονται στο πλαίσιο της δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν η Επιτροπή θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής παρέπεμψε στη δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, όπου αναφέρεται ρητώς ότι η Ελλάδα δεσμεύεται να τιμήσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις.

Την ίδια ώρα, μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσει την Πέμπτη το EuroWorking Group έπειτα από ημέρες διαπραγματεύσεων.

Η συνεδρίαση θα έρθει έπειτα από τις νέες συνομιλίες της Ελλάδας με τους πιστωτές σε επίπεδο Brussels Group​ που ξεκίνησαν σήμερα με σκοπό να βρεθεί κοινός τόπος για συμφωνία έως τις 5 Ιουνίου. 

Το EWG προετοιμάζει το έδαφος για τις συνεδριάσεις του Eurogroup στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης θα συμμετάσχουν επίσης - όπως μεταδίδει το Reuters- εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.