Κάλεσμα προς τον πρωθυπουργό να λάβει οριστικές αποφάσεις απηύθυνε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό των Χανίων «Κύδων» ο πρόεδρος του Ποταμιού σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας πρέπει ν' αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θ' αφήσει. Δε γίνονται και τα δύο, δε γίνεται και Λαφαζάνης και Ευρώπη, δε γίνεται και Καμμένος και Ευρώπη. Δε γίνεται και Μπαλτάς και Ευρώπη».

Επανέλαβε εξάλλου πως «δεν μπορεί μια κυβέρνηση να παίζει με την πιθανότητα της δραχμής». Η Ελλάδα» είπε, «εάν μπει σε εθνικό νόμισμα, θα μπει σε μια περιπέτεια ανάλογη της Μικρασιατικής Καταστροφής. Θα ζήσουμε ασπρόμαυρες συνθήκες».

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ότι ενδεχόμενη σύγκρουση με το ΔΝΤ σημαίνει πρακτικά πως την επόμενη ημέρα δεν θα υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις αφού ο Έλληνας θα χάσει τα 4/5 της αγοραστικής του δύναμης, και επανέλαβε ότι το Ποτάμι θα στηρίξει όποια συμφωνία φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, προκειμένου η χώρα να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε τέλος, πως το Ποτάμι «θα κατέβει μόνο του στις επόμενες εκλογές», ξεκαθαρίζοντας πως «έχουμε τη δική μας πορεία» και σημείωσε ότι «δεν θα συμπορευθούμε και δεν θα γίνουμε σανίδα σωτηρίας ούτε για τη Νέα Δημοκρατία του παρελθόντος, ούτε βέβαια για το ΣΥΡΙΖΑ του παρόντος».