«Νομίζω ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν θα έκανε ποτέ κάποια κίνηση η οποία θα υπονόμευε τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Ν.Δ.» δήλωσε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Μιλώντας στον FOCUSFM 103,6, και ερωτηθείς  για την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Νίκο Δένδια, δήλωσε πως ενδεχομένως η κριτική τους ν’ αποσκοπεί σε κάτι περισσότερο, όσον αφορά το μέλλον τους στο κόμμα.

Ταυτόχρονα, μίλησε για τη «δύσκολη» θέση της Ν.Δ. που βρίσκεται κοντά στο 15%, τονίζοντας ωστόσο, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει ποτέ την τύχη του ΠΑΣΟΚ. 

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση Σαμαρά, κ. Ρουσόπουλος σημείωσε πως «η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ πήρε στην πλάτη της προβλήματα που δεν της αναλογούσαν, λαμβάνοντας μέχρι πέρυσι τον Ιούνιο εξαιρετικές αποφάσεις, χωρίς όμως να στηριχθεί όσο έπρεπε από τους εταίρους».

Όσον αφορά στην επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα έπρεπε να προχωρήσει αμέσως σε συνέδριο, ώστε να απευθυνθεί στη βάση του κόμματος, από την οποία άλλωστε εξελέγη.

Μιλώντας για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, ο κ. Ρουσόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση διαχειρίζεται εδώ και τέσσερις μήνες τη συμφωνία, δίνει την εικόνα μιας αξιοπρεπούς μάχης, προσφέρει στον Έλληνα μία «ομπρέλα» αξιοπρέπειας, αλλά επί της ουσίας, συμφωνία μέχρι στιγμής δεν έχουμε (…) Όπως φάνηκε, η κυβέρνηση δεν είχε Plan B, αλλά ούτε και Plan A». 

Πάντως εφανίστηκε  αισιόδοξος για την επίτευξη μίας ενδιάμεσης συμφωνίας τις επόμενες μέρες, καλώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό να μην ακούσει ένα μικρό ποσοστό του κόμματός του, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο Τσίπρας πήρε το κόμμα του 4% και το έκανε κυβέρνηση, αυτοί που τον εξέλεξαν πρωθυπουργό είναι πολλοί περισσότεροι από το 4%».

Τέλος για τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη και την απήχησή του στους Έλληνες πολίτες, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε χαρακτηριστικά ότι «ο λαός τον «γουστάρει», αλλά δεν ξέρω για πόσο θα συνεχίσει να το κάνει αυτό. Ο πολίτης στη χώρα μας ψάχνει για Μεσσίες και γι’ αυτό απογοητεύεται»