Την πεποίθηση ότι ήταν λάθος η μείωση του προσωπικού που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Δημόσια Διοίκηση εξέφρασε από το βήμα της Ημερίδας «Η Δημόσια Διοίκηση μπροστά σε νέες προκλήσεις» ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Κατρούγκαλος στάθηκε στην αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εβδομήντα χρόνια δεν μπορούμε να φτιάξουμε δημόσια διοίκηση» προσθέτοντας επίσης πως «είχαμε τη διοίκηση που ήθελε το πολιτικό σύστημα της χώρας». 

Χαρακτήρισε, δε, λάθος τη μείωση του προσωπικού που έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια στην δημόσια διοίκηση, καθώς «όλες οι στατιστικές δείχνουν ότι ήμασταν περίπου στο μέσο όρο των κρατών της Ευρώπης ήδη από το 2010».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Καθηγητής του ΑΠΘ και Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος της Αθήνας μίλησε μεταξύ άλλων για τις προσλήψεις των δημοσίων υπαλλήλων, που σύμφωνα με τον ίδιο είναι «αντιφατικές, χωρίς καμία πραγματική αξιολόγηση των υπαλλήλων και της παραγωγικότητας».

Τόνισε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές και στη δικαστική εξουσία, καθώς αν δεν αλλάξει η κατάσταση στη δημόσια διοίκηση και στη δικαιοσύνη «δεν πρόκειται να δούμε στη χώρα ανάπτυξη και επενδύσεις» και αυτό γιατί «ξέρουμε πόσο η δικαιοσύνη επηρεάζει την απόδοση της δημόσιας διοίκησης» κατέληξε.