Στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές και τις ελληνικές προτάσεις στάθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη.

«Το σημαντικότερο όπλο που έχουμε στη διαπραγμάτευση, είναι ότι οι προτάσεις μας, που πηγαίνουν προς τους εταίρους μας και ιδίως προς το ΔΝΤ, στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο και δεν είναι προτάσεις που αυθαιρέτως διαμορφώνει η Ελλάδα. Αυτό πρέπει να το αναδείξουμε, γιατί η διαπραγμάτευση γίνεται καλύτερα και με περισσότερα ερείσματα όταν γίνεται με θεσμικούς όρους. Άρα, το ζήτημα είναι ότι αυτές οι προτάσεις είναι υποχρέωση της Ελλάδας, η οποία απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος υποδεχόμενος τον κ. Σκουρλέτη.

Απαντώντας, ο υπουργός τόνισε πως «φαντάζομαι, λοιπόν, το αυτονόητο και για εσάς και για εμένα και για την κυβέρνηση, κυρίως, να γίνει τελικά κατανοητό και αποδεκτό».

Νωρίτερα, ο κ. Σκουρλέτης είχε δηλώσει, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι η προσπάθεια γύρω από τα εργασιακά ζητήματα, είναι μια προσπάθεια, η οποία δεν έχει να κάνει μόνο με τους εργαζόμενους στη χώρα μας, αλλά με το σύνολο των Ευρωπαίων εργαζομένων.

«Και νομίζω ότι η συγκεκριμένη πρόταση που έχουμε δώσει για διάλογο στους κοινωνικούς εταίρους, ουσιαστικά βρίσκεται στον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου, τουλάχιστον, όπως το γνωρίσαμε και όπως το ονειρεύτηκαν και το συνέλαβαν οι ιδρυτές της Ευρώπης. Και γι΄αυτό νομίζω ότι αγωνιζόμαστε», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εργασίας παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πρόταση που δόθηκε για διάλογο στους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και τις παρατηρήσεις τους, υπογραμμίζοντας ότι «θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε και σήμερα».