Δεν συνεχίζει το υπουργείο Οικονομικών τη διαδικασία με την οποία το Δημόσιο ζητούσε αποζημίωση για φθορά δημόσιας περιουσίας από έξι μαθητές, οι οποίοι ενάγονταν για τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λόγω και της αθώωσής τους από τα αρμόδια ποινικά δικαστήρια.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βαρουφάκη:

Αναφορικά με την υπ’ αριθμόν 470/15-1-2013 έκθεση κατάθεσης ΑΓΩΓΗΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ενώπιον του ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ κατά των έξι (6) σε αυτήν αναφερομένων εναγομένων (τότε μαθητών) για τα γεγονότα που επακολούθησαν της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου λόγω και της αθώωσής τους από τα αρμόδια ποινικά Δικαστήρια για το αδίκημα της φθοράς ξένης (Δημόσιας) ιδιοκτησίας ΔΗΛΩΝΩ ότι δεν έχει έννοια η συνέχιση της εναντίον τους διαδικασίας της ΑΓΩΓΗΣ αποζημίωσης του ελληνικού Δημοσίου ενώπιον των πολιτικών Δικαστηρίων και συγκεκριμένα του Ειρηνοδικείου Πειραιά κατά τη δικάσιμο της 28/5/2015.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβρη του 2008 συνελήφθησαν έξι μαθητές, στους οποίους ασκήθηκε αγωγή από το ελληνικό δημόσιο για ζημιές σε αστυνομικό τμήμα ύψους 2.498 ευρώ. 

Οι μαθητές είχαν συλληφθεί κατά τις διαμαρτυρίες των μαθητών που είχαν ξεσπάσει μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.