Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Χαμένοι στη… διαδικασία βρέθηκαν για ακόμα μια φορά οι συμμετέχοντες βουλευτές στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που θεωρητικά είχε ως αντικείμενο την ακρόαση του Σ. Βαλυράκη για την υπόθεση της Siemens.

Η συζήτηση όμως ξέφυγε τη στιγμή που ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ένιωσε προσβεβλημένος από αναφορά της κ. Κωνσταντοπούλου σε εκείνους που δεν ψήφισαν στην επιτροπή για την ΕΡΤ.

«Τέσσερις φορές σας ρώτησα την ώρα λήξης της συνεδρίασης! Για να μπορέσω να μιλήσω! Διάβασα περίεργα θέματα σήμερα! Με προσβάλατε προσωπικά!», είπε εμφανώς εκνευρισμένος ο κ. Μεϊμαράκης

«Αυτό τον τρόπο που τον μάθατε», αποκρίθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου για να λάβει την απάντηση από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη:

«Είναι γαϊδουριά να μη μας λέτε τι ώρα θα τελειώσουμε! Δεν μου είπατε τι ώρα θα τελειώσουμε και τώρα μου κάνατε και παρατήρηση. Αυτή δεν είναι συμπεριφορά προέδρου που θέλει να τη σεβόμαστε! Εγώ σήμερα περιμένω σαν γαϊδούρι εδώ από τις 4 το απόγευμα. Μη μας βάλετε τιμωρία».

Ανταπαντώντας η Πρόεδρος ζήτησε από τον κ. Μεϊμαράκη να μιλάει με μεγαλύτερο αυτοπεριορισμό και να αποφεύγει εκφράσεις που είναι μη κοινοβουλευτικές.

Τότε ο κ. Μεϊμαράκης ξέσπασε:

Εγώ ποτέ δεν έστησα τους συναδέλφους!  Καταλάβατε τι σας λέω τώρα; Αφήστε τα αυτά πως δεν έχω το λόγο! Με τη δική σας συμπεριφορά δεν μου προκαλείτε σεβασμό!.

Η απάντηση που έλαβε από την Πρόεδρο της Βουλής ήταν η εξής: «Έχετε προσβληθεί όχι από αυτά που είπα αλλά από δημοσιεύματα που ερμηνεύουν τη συμπεριφορά σας! Μιλούσα για την κ. Κεφαλογιάννη. Έχετε τη μύγα!».

«Εσείς κάνατε τούμπα από όχι ψηφίσατε παρόν», της απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Φαίνεται πως η υπόθεση Siemens εξάπτει πολλά πάθη», αντέτεινε η κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ ο κ. Τραγάκης απείλησε ότι η ΝΔ θα αποχωρήσει και ο κ. Πετράκος από τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές ότι κάποιοι δεν θέλουν να συζητηθεί η υπόθεση.

Ο καυτός διάλογος Μεϊμαράκη-Κωνσταντοπούλου είχε συνέχεια:

«Εσείς λέγατε ότι δεν θα ψηφίσετε και ψηφίσατε παρούσα! Την κάνατε γυριστή χθες!», επανήλθε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Δεν κρύβομαι πίσω από μεταλλάξεις! Λέω τη γνώμη μου», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.