Αισιόδοξος εμφανίστηκε για την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI 3.

«Οι Ιταλοί δεν πρέπει να φοβούνται για τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Πριν ένα χρόνο η Ιταλία ήταν ακόμη η ασθενής της Ευρώπης, Ιταλία και Ελλάδα βρίσκονταν περίπου στο ίδιο επίπεδο. Σήμερα, φυσικά, όλοι μας ελπίζουμε να βελτιωθούν τα πράγματα στην Ελλάδα, να επιτευχθεί μια συμφωνία και εγώ είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να επιτευχθεί η συμφωνία αυτή. Δεν ανησυχώ τόσο πολύ» ανέφερε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Επισήμανε ακόμη πως «ακόμη και αν δεν υπάρξει συμφωνία, ο ιταλός φορολογούμενος και κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού δεν θα αντιμετωπίσει κανέναν κίνδυνο. Είναι καλύτερα, φυσικά, να έχουμε την συμφωνία και να μην βρεθούμε και πάλι με τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας».

Και υπογράμμισε: 

Θα πρέπει, όμως, να προβληματισθούμε σχετικά με την Ευρώπη. Στην Ελλάδα έχουμε μια κατάσταση έντασης και στην Ισπανία υπάρχει η αριστερά του Podemos η οποία πέτυχε σημαντικό αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στην Πολωνία η εθνικιστική δεξιά κερδίζει τις εκλογές για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ο Κάμερον κερδίζει και ζητά επαναδιαπραγμάτευση. Θεωρώ ότι υπάρχουν οι συνθήκες για έναν σοβαρό προβληματισμό ξεκινώντας από την προϋπόθεση ότι δεν μπορεί να προωθείται μόνον η λιτότητα. Η Ιταλία, όμως, δεν είναι, πλέον, ο ασθενής. Πριν ένα χρόνο ήταν το πρόβλημα, σήμερα είναι μέρος της λύσης.