«Είμαστε πιο κοντά στη συμφωνία. Είμαστε στο τελευταίο χιλιόμετρο του μαραθωνίου», δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στον Real Fm, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε πως οι δανειστές χρησιμοποιούν και τον παράγοντα χρόνο και τον παράγοντα ρευστότητα ως ένα τελευταίο διαπραγματευτικό όπλο.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι σε τεχνικό επίπεδο «έχουμε καλύψει τα ¾ της διαφοράς. Το υπόλοιπο ¼ θα καλυφθεί με πολιτική απόφαση» ενώ εκτίμησε πως η συμφωνία που θα έρθει θα είναι καλύτερη από αυτή που θα πετύχαινε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Για το ασφαλιστικό, ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να λυθεί με δεδομένο ότι 1,5 εκατομμύριο πολίτες είναι άνεργοι υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι ακόμα ώριμες οι συνθήκες για να ανοίξει η συζήτηση για το ασφαλιστικό.

Αναφερόμενος στην επαναφορά των διαθέσιμων υπαλλήλων στο δημόσιο, εξήγησε πως οι κινήσεις της κυβέρνησης ήταν απολύτως δημοσιονομικά ουδέτερες διευκρινίζοντας ότι οι όποιες διαφωνίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι «κυρίως ιδεολογικής φύσεως».

Όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η επαναφορά των 4.000 διαθεσίμων έχει συμψηφιστεί με το κόστος των νέων προσλήψεων ενώ από αυτούς μόνο οι 2.000 είχαν απολυθεί και οι 1.000 παρέμεναν στη θέση τους λόγω δικαστικών αποφάσεων.

Τέλος, κατέστησε σαφές ότι ο πρωθυπουργός επιζητά μια συμφωνία η οποία θα τονώσει την πραγματική οικονομία ενώ υπεραμύνθηκε των επιλογών του υπουργείου Οικονομικών τονίζοντας ότι «πολλές από τις ιδέες πέφτουν στο τραπέζι όχι από εμάς αλλά από την άλλη πλευρά».