Συμφωνία πριν από τις 5 Ιουνίου, ημέρα που θα πρέπει να πληρωθεί η δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επιδιώκουν η ελληνική πλευρά και οι θεσμοί, όπως τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι «βρισκόμαστε κοντά» καθώς σήμερα στις Βρυξέλλες τα τεχνικά κλιμάκια θα συζητήσουν τα «όποια ανοιχτά θέματα» με διάθεση να τα κλείσουν.

Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα τόνισε ότι σκοπός και βούληση τόσο της ελληνικής πλευράς όσο και των θεσμών είναι η συμφωνία να επιτευχθεί πριν την 5η Ιουνίου και συμπλήρωσε ότι «όλους αυτούς τους μήνες έχει καταβληθεί σημαντική προσπάθεια πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες έχουν κατατεθεί έτσι ώστε να καλυφθεί το κοινό έδαφος. Τώρα έχει φτάσει η ώρα της «συγκομιδής».

Μάλιστα, κατά τον κ. Σακελλαρίδη «όλο αυτό το οποίο έχει καλλιεργηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων να λάβει σάρκα και οστά στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που θα γίνει αποδεκτή και από ένα Eurogroup  μέχρι τις 5 Ιουνίου».

Σε αντίθετη περίπτωση και σε ό,τι αφορά τη δόση προς το ΔΝΤ ο ίδιος σχολίασε ότι υπάρχουν πολλά σενάρια «αυτή τη στιγμή το βασικό σενάριο και αυτό το οποίο αφορά την κυβέρνηση και ρίχνει και όλο της το βάρος σε αυτή την προσπάθεια είναι να υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 5 Ιουνίου έτσι ώστε να κλείσουν και τα ζητήματα της ρευστότητας, τα ζητήματα που έχουν να κάνουνε την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών και ταυτόχρονα και των χρηματοδοτικών υποχρεώσεων της Ελλάδα προς τους πιστωτές».