Την απάντηση ΥΕΘΑ Ν. Τόσκα και τους ισχυρισμούς του για τη χρήση του ελικοπτέρου για να μεταβεί στο Αίγιο, σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, χαρακτηρίζοντας την «ανεπαρκή και ψευδή».

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: 

 Δυστυχώς, η κοινοβουλευτική απάντηση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Τόσκα στην ερώτησή μου για τη χρήση από τον ίδιο του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταβεί στο Αίγιο είναι εκτός από ανεπαρκής και ψευδής.

Είναι ανεπαρκής γιατί ο «επείγον» και «έκτακτος» χαρακτήρας της επίσκεψής του στο Αίγιο δεν δικαιολογεί τη χρήση του μοναδικού αεροπορικού μέσου, που είναι κατάλληλα εξοπλισμένο και διαμορφωμένο για τη διακομιδή ασθενών.

Είναι επιπλέον ανεπαρκής γιατί αν συνυπολογίσουμε το χρόνο προετοιμασίας για τη πτήση του ελικοπτέρου μαζί με τις περίπου τρεις ώρες πτήσης (!) που ο ίδιος συνομολογεί ότι χρειάστηκαν προκειμένου να μεταβεί στην αχαϊκή πόλη, ίσως και να είχε φτάσει νωρίτερα αν ταξίδευε οδικώς με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης τονίζει ότι, όπως προκύπτει από το κοστολόγιο που το ίδιο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει δημοσιεύσει με την υπ.αριθμ. Αριθμ. Φ.800/193172/Σ.1019 Υ.Α. (ΦΕΚ 911, Β΄ 20/5/2011), κάθε ώρα πτήσης με ελικόπτερο τύπου Α-109 κοστίζει 3.707 ευρώ. Πολλαπλάσια από τα 111 περίπου ευρώ ανά ώρα πτήσης που ο ίδιος ισχυρίζεται. 

«Ο κ. Τόσκας θα πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι πολιτικό πρόσωπο και ότι η κατάθεση ερώτησης εκ μέρους Βουλευτή δεν συνιστά συκοφάντηση και σπίλωση του ονόματός του, αλλά συστατικό στοιχείο λειτουργίας του δημοκρατικού, κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του» καταλήγει ο βουλευτής της ΝΔ.