Αιχμές κατά της κυβέρνησης για τις διαπραγματεύσεις άφησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real FM, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε:

Φοβούμαι ότι με τις δοξασίες που ακούω κάθε μέρα, θα έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που θα είναι Εσκιμώος στον καυτό ήλιο. Διότι όλη η ρητορική τους δεν έχει να κάνει ούτε με τις επενδύσεις ούτε με την παραγωγικότητα ούτε με την επιχειρηματικότητα ούτε με την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα. Έχει να κάνει με τη διανομή.

«Είναι πολύ σωστό να έχουμε κοινωνική δικαιοσύνη και τη καλύτερη διανομή του εισοδήματος στη χώρα, αλλά στην παρούσα φάση με μια οικονομία κολλημένη, ακόμα πιο σημαντικό είναι να μιλήσουμε για την παραγωγή, για το παραγωγικό μοντέλο, για τις επενδύσεις και την απασχόληση» συνέχισε ο βουλευτής που πρόσθεσε:

Και αυτό θα έπρεπε να είναι η βασική κόκκινη γραμμή και της κυβέρνησης και της χώρας. Πώς θα μπει μπροστά η μηχανή της οικονομίας. Διότι και να εξασφαλίσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις -και καλά θα κάναμε να τους διασφαλίσουμε- αν δεν υπάρχουν φορολογικά έσοδα σε κάποια χρόνια -διότι θα έχει καταρρεύσει η πραγματική οικονομία- δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Χρειάζεται, λοιπόν, η κυβέρνηση να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, στην ευρωπαϊκή λογική, να καταλάβει ότι επενδυτές θα έρθουν στην Ελλάδα, μόνο αν είμαστε πράγματι φιλοεπενδυτικοί.