Η Ελλάδα χρειάζεται μία ισορροπημένη συμφωνία, τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa.

Όπως σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης το πραγματικό πρόβλημα της Ευρώπης, «δεν είναι το Grexit, αλλά το Brexit».

Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

Η απόσταση που μας χωρίζει, τώρα έχει μικρύνει. Επιθυμούμε μια λύση, όπως οι κύριοι Γιούνκερ και Ολάντ, όπως η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία, όμως, δεν συμφωνεί με τον Σόιμπλε. Η Καγκελάριος επιθυμεί να διαπραγματευθεί, έχοντας ως βάση και ένα πρόγραμμα μεγαλύτερης διάρκειας, κάτι που ζητάμε, ακριβώς κι εμείς. Όχι μια συμφωνία λίγων εβδομάδων, αλλά πολλών ετών.

Ο κ. Παπαδημούλης δηλώνει, επίσης, ότι «οι ΗΠΑ καταλαβαίνουν ότι χρειάζονται αλλαγές στην αγορά της εργασίας και την ανάγκη να τύχει επανεξέτασης το σύστημα της συνταξιοδοτικής πρόνοιας», αλλά και ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει εντός ολίγων ημερών».

«Είναι αληθές ότι έχουμε ένα πρόβλημα ρευστότητας, όπως είναι επίσης αληθές ότι ο κ. Τσίπρας εξασφαλίζει, από τις δημοσκοπήσεις, ποσοστό δημοτικότητας 77%. Πρέπει να αναγνωρίσουν, όλοι, ότι πρόκειται για τον μόνο (που είναι) σε θέση να αλλάξει την χώρα», συμπληρώνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και καταλήγει:

Η Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από ό,τι η Lehman Brothers. Οι συνέπειες θα ήταν για όλους σοβαρές. Εμείς το ξέρουμε και για τον λόγο αυτό θέλουμε μια συμφωνία θετική για όλους. Θα αναλάβουμε το κόστος που μπορούμε να αναλάβουμε.