Μήνυμα για γρήγορη επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας – πιστωτών έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Όπως είπε πρέπει να υπάρξει συμφωνία που θα επιτρέπει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, υπό τον όρο ότι η Αθήνα «θα συμβάλει» προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Ο χρόνος πιέζει, πρέπει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία πριν εξαντληθεί η ρευστότητα της Ελλάδας. Κάθε εβδομάδα, κάθε ημέρα μετράει» είπε ο Γερμανός υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Λισαβόνα.

«Είμαστε υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Αυτός είναι ο στόχος μας, που όμως θα επιτευχθεί μόνο αν η Ελλάδα συμβάλει», προειδοποίησε και συνέχισε:

Αν έβγαινε η Ελλάδα από την ευρωζώνη, δεν θα νικούσε κανείς. Η Ελλάδα πρέπει να συνειδητοποιήσει τις οικονομικές συνέπειες μιας εξόδου από το ευρώ και η Ευρώπη θα γινόταν στόχος επικρίσεων εάν δεν καταφέρουμε να επιλύσουμε το ελληνικό πρόβλημα.

Ο Σταϊνμάγερ επέμεινε ότι «υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την επίτευξη μιας συμφωνίας» που θα περιλαμβάνει την προϋπόθεση ότι «η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της».