Σταϊνμάγερ: Πρέπει να υπάρξει άμεσα συμφωνία - Η Αθήνα να συμβάλει στην προσπάθεια

Σταϊνμάγερ: Πρέπει να υπάρξει άμεσα συμφωνία - Η Αθήνα να συμβάλει στην προσπάθεια

Μήνυμα για γρήγορη επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας – πιστωτών έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Όπως είπε πρέπει να υπάρξει συμφωνία που θα επιτρέπει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, υπό τον όρο ότι η Αθήνα «θα συμβάλει» προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Ο χρόνος πιέζει, πρέπει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία πριν εξαντληθεί η ρευστότητα της Ελλάδας. Κάθε εβδομάδα, κάθε ημέρα μετράει» είπε ο Γερμανός υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Λισαβόνα.

«Είμαστε υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Αυτός είναι ο στόχος μας, που όμως θα επιτευχθεί μόνο αν η Ελλάδα συμβάλει», προειδοποίησε και συνέχισε:

Αν έβγαινε η Ελλάδα από την ευρωζώνη, δεν θα νικούσε κανείς. Η Ελλάδα πρέπει να συνειδητοποιήσει τις οικονομικές συνέπειες μιας εξόδου από το ευρώ και η Ευρώπη θα γινόταν στόχος επικρίσεων εάν δεν καταφέρουμε να επιλύσουμε το ελληνικό πρόβλημα.

Ο Σταϊνμάγερ επέμεινε ότι «υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την επίτευξη μιας συμφωνίας» που θα περιλαμβάνει την προϋπόθεση ότι «η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο