Οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – πιστωτών αλλά και για ενδεχόμενο πακέτο στήριξης έχουν στην ουσία «ενοποιηθεί» ανέφερε ο συντονιστής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στην εφημερίδα Frankfurt Allemagne Zeitung, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως «οι δύο διαπραγματεύσεις έχουν ενωθεί».

Στη συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη, ο κ. Τσακαλώτος προσθέτει ότι υπάρχει ανάγκη σύγκλισης των δύο πλευρών σε ένα συγκεκριμένο κατάλογο μέτρων, τα οποία θα αφορούν τόσο την τρέχουσα συμφωνία όσο και ενδεχόμενη νέα κεφαλαιακή στήριξης προς την Αθήνα.

Επίσης τονίζει ότι η συμφωνία θα πρέπει να είναι κατάλληλη σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο όχι μόνο για την ίδια τη χώρα αλλά και για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Ταυτόχρονα διαψεύδει ορισμένα δημοσιεύματα εφημερίδων τα οποία υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει κηρύξει τον πόλεμο στους επιχειρηματίες, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχουν αποδείξεις που να στηρίζουν τις κατηγορίες ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κηρύξει ένα τέτοιον πόλεμο».