Την ώρα που η κυβέρνηση επαναλαμβάνει και από τα πλεόν επίσημα χείλη αυτά του πρωθυπουργού το αίσθημα αισιοδοξίας ότι «είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία», οι εταίροι και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, διαφωνούν. 

Συγεκριμένα στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως η συμφωνία έχει αρχίσει να γράφεται, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν απάντησε πως «θα το ξέρατε» ενώ τόνισε για μία ακόμα φορά πως ο χρόνος της Ελλάδας εξαντλείται. «Δεν υπάρχει πολύς χρόνος ακόμη. Σε κάποιο χρονικό σημείο, η συζήτηση πρέπει να μεταφερθεί σε ένα γραπτό κείμενο. Πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο», είπε.

«Δεν υπάρχει σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις με την Ελλάδα μέχρι τώρα» δήλωσε και η Κριστίν Λαγκάρντ σε της συνέντευξη σε γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD.

Βρισκόμαστε όλοι στη διαδικασία της επεξεργασίας μίας λύσης για την Ελλάδα και δεν θα έλεγα ότι έχουμε επιτύχει ουσιαστικά αποτελέσματα, σημείωσε χαρακτηριστικά από τη Δρέσδη.

«Έχω ένα καλό προαίσθημα ότι η Ελλάδα θα τηρήσεις τις δεσμεύσεις της», είπε. Στο ίδιο πνεύμα με τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, ήταν και οι χθεσινές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών.