current views are: 2

28 Μαΐου 2015
Δημοσίευση07:53

Bloomberg: Η κυβέρνηση του Τσίπρα πρέπει να σοβαρευτεί

Στην επικείμενη συμφωνία αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο τονίζει ότι «η κυβέρνηση του Τσίπρα πρέπει να σοβαρευτεί στην προσπάθεια της διαπραγμάτευσης»

Δημοσίευση 07:53’
αρθρο-newpost

Στην επικείμενη συμφωνία αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο τονίζει ότι «η κυβέρνηση του Τσίπρα πρέπει να σοβαρευτεί στην προσπάθεια της διαπραγμάτευσης»

Στην επικείμενη συμφωνία αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο τονίζει ότι «η κυβέρνηση του Τσίπρα πρέπει να σοβαρευτεί στην προσπάθεια της διαπραγμάτευσης. 

Οι αξιωματούχοι της συνάντησης των 7 υπουργών Οικονομικών στην Δρέσδη επεσήμαναν ότι καμία συμφωνία δεν θα ισχύσει αν δεν γραφτεί στα χαρτιά: «Κάποια στιγμή αυτή η συζήτηση πρέπει να μεταλλαχθεί σε κάτι γραπτό» τόνισε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν σε συνέντευξή του στον δρόμο για την Δρέσδη. «Χρειάζεστε ένα σχέδιο». 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το μεσογειακό κράτος, προκειμένου  να λάβει πάνω από 1,6 δισ. από το ΔΝΤ, που είναι προγραμματισμένα για την επόμενη εβδομάδα. 

Την ίδια στιγμή, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι αντέδρασαν με τις δηλώσεις των ελλήνων ότι έχει αρχίσει να δημιουργείται σχέδιο συμφωνίας και ότι η συμφωνία είναι κοντά. 

‘Οπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα: «Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους τρεις θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν φτάσει ακόμα πολύ μακριά» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφαγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD. 

Ο Σόιμπλε και ο πρόεδρος της Bundesbank Τζενς Βάιντμαν υποδέχονται τους ομολόγους τους από την Γαλλία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Μεγ. Βρετανία και τον Καναδά, ενώ αναμένονται η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Μάριο Ντράγκι και ο Πιερ Μοσκοβισί. 

‘Οπως δήλωσε ο καναδός υπουργός Οικονομικών Τζο ‘Ολιβερ διακυβεύεται ακόμα «το πως θα κλείσει η συμφωνία και πως θα βάλουμε την Ελλάδα σε μια βιώσιμη πορεία». 

Η διοίκηση του πρόεδρου Ομπάμα έχουν ασκήσει πίεση σε αξιωματούχους προκειμένου να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό.

Την ίδια στιγμή, ο Σόιμπλε καταλήγει ότι «οι όροι διάσωσης έχουν λειτουργήσει καλά με τις άλλες χώρες. Μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει καμία ιδέα για το πως η Ελλάδα πρέπει να το κανει σαν μέλος της νομισματικής ένωσης».


σχετικα αρθρα