current views are: 2

28 Μαΐου 2015
Δημοσίευση09:43

Σακελλαρίδης: Με τη συμφωνία που κλείνει, τα σενάρια χρεοκοπίας θα μείνουν στο παρελθόν

Για συμφωνία που έχει αρχίσει να γράφεται έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στην ενημέρωση των πολιτικων συνταξτών. 

Δημοσίευση 09:43’
αρθρο-newpost

Για συμφωνία που έχει αρχίσει να γράφεται έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στην ενημέρωση των πολιτικων συνταξτών. 

Για συμφωνία που έχει αρχίσει να γράφεται έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στην ενημέρωση των πολιτικων συνταξτών. 

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας σε σχέση με τις τράπεζες.Το τραπεζικό σύστημα λειτουργεί κανονικά», είπε σχετικά με απόψεις και δηλώσεις που γίνονται  για έλεγχο κεφαλαίων. 

«Όλοι θέλουν να αποφύγουν το σενάριο της χρεοκοπίας της Ελλάδας – Κάνουμε τα πάντα προς αυτήν την κατεύθυνση», πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίδης

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις είπε πως «με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και με τη συμφωνία που κλείνει, τα σενάρια περί χρεοκοπίας θα μείνουν στο παρελθόν». 

«Η ελληνική ομάδα που βρίσκεται στις Βρυξέλλες έχει μεταβεί με σκοπό να κλείσει η συμφωνία μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Δεν είναι λόγια του αέρα ότι ετοιμάζεται η συμφωνία, εδράζεται σε πολλά στοιχεία, στην πρόοδο που έχει γίνει» δήλωσε. 

«Δηλώσεις που γίνονται πολλές φορές δεν είναι ουδέτερες σε σχέση με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση. Εγώ δεν εξετάζω τους σκοπούς δηλώσεων με διαφορετική χροιά. Δηλώσεις που δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία εντάσσονται σε κλίμα διαπραγμάτευσης και πίεσης προς την ελληνική πλευρά για να κάνει υποχωρήσεις. Εμείς θέλουμε συμφωνία, έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση από αυτή που αναλογουσε στην Ελλάδα. Όσοι δηλώνουν σε τόσους στεντόριους τόνους την απαισιοδοξία ελπίζουμε να μην κρύβουν προθέσεις και όχι εκτιμήσεις» συμπλήρωσε. 

Σχετικά με το κείμενο της συμφωνίας δήλωσε πως «δεν μιλάμε για δύο διαφορετικά κείμενα αλλά για ένα κοινό κείμενο της κυβέρνησης με τους θεσμούς, που θα καταγράφει τα κοινά σημεία και θα επιλύει τις διαφορές. Όλο αυτό το διάστημα έχουν υπάρξει συμφωνίες και διαφωνίες για θέματα που είναι ανοιχτά. Είναι ώρα να αποτυπωθούν στο χαρτί όσα συμφωνούμε και να κλείσουν όσα διαφωνούμε ώστε να μπουν στο χαρτί».

«Δεν θέλω να σας πω αν ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ στηρίζει την Ελλάδα. Ο κ. Λιου αντιλαμβανόμενος τα ζητήματα σε σχέση με την παγκόσμια οικονομία δείχνει ενδιαφέρον να επέλθει η συμφωνία» ήταν το σχόλιο του κ. Σακελλαρίδη για την στάση του αμερικανού υπουργού Οικονομικών.

Για Βαρουφάκη: «Ο υπουργός Οικονομικών χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης»

Για ενημέρωση πολιτικών αρχηγών σε περίπτωση συμφωνίας: «Η ευρεία συναίνεση θα ήταν ευκταία»

Η ελληνική κυβέρνηση και η Ελλάδα έχει τονίσει επανειλλημμένα την σημασία της ευρωπαίκής προοπτικής των Βαλκανίων, δήλωσε και πρόσθεσε πως «φορείς που εμφορούνται από άλλες αντιλήψεις υπονομεύουν την προοπτική αυτή». Σημείωσε δε  ότι σχετικές δηλώσεις, για την στάση της Αλβανίας, έχει κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών.

 


σχετικα αρθρα