Στο στόχατσρο του Ποταμιού έχει μπει η πρόεδρος της Βουλής, εξαιτίας της συγκρότησης αμειβόμενης επιτροπής, που έγινε όπως υποστηρίζει για «να βουλευτούν τα δικά της παιδιά».

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι κάνει λόγο για πρόκληση εκ μέρους της Ζωής Κωνσταντοπούλου και επικαλείται απόφαση της Προέδρου να συγκροτήσει επιτροπή «με αμειβόμενα μέλη από το περιβάλλον της, προκειμένου να προβάλει το έργο της». 

«Tη στιγμή που από τα νοσοκομεία λείπουν και τα στοιχειώδη και το υπουργείο Παιδείας αναζητούσε επί μέρες λίγες χιλιάδες ευρώ για να συμμετάσχουν οι ‘Ελληνες μαθητές στη μαθηματική Ολυμπιάδα, η Πρόεδρος της Βουλής προχωράει σε άλλη μια κίνηση- σκάνδαλο: συγκροτεί αμειβόμενη επιτροπή για την προώθηση του έργου της!» αναφέρει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη

Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι μέλη της εν λόγω επιτροπής είναι άτομα που συνοδεύουν την κυρία Κωνσταντοπούλου στα ταξίδια της στο εξωτερικό και την κατηγορούν για προσωπική στρατηγική. 

Χαρακτηριστικά αναφέρουν:


Πρόκειται για άλλη μια προκλητική ενέργεια στο πλαίσιο της προσωπικής στρατηγικής που ακολουθεί η κυρία Κωνσταντοπούλου. Η επιτροπή που συστήνει αποτελείται από 6 άτομα, μεταξύ των οποίων ο νέος Γενικός Γραμματέας της Βουλής και άτομα του στενού της περιβάλλοντος, πρόσωπα που την συνοδεύουν άλλωστε στα ταξίδια της στο εξωτερικό.

Από το 2010, όταν ξέσπασε η κρίση, οι κάθε είδους επιτροπές στο δημόσιο έπαψαν να είναι επ’ αμοιβή.  Αυτό δεν εμποδίζει όμως την Πρόεδρο να φροντίσει «τα δικά της παιδιά», όπως άλλωστε κάνουν όλο και πιο συχνά πλέον τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.