current views are: 2

28 Μαΐου 2015
Δημοσίευση12:45

Η τύχη της Ελλάδας περνάει από τη συνεδρίαση της G7

Με το μυαλό στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, συναντώνται στη Δρέσδη οι υουργοί Οικονομικών των επτά ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου (G7), την ώρα που εντείνονται οι πιέσεις για συμβιβαστική συμφωνία Αθήνας-θεσμών.

Δημοσίευση 12:45’
αρθρο-newpost

Με το μυαλό στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, συναντώνται στη Δρέσδη οι υουργοί Οικονομικών των επτά ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου (G7), την ώρα που εντείνονται οι πιέσεις για συμβιβαστική συμφωνία Αθήνας-θεσμών.

Με το μυαλό στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, συναντώνται στη Δρέσδη οι υπουργοί Οικονομικών των επτά ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου (G7), την ώρα που εντείνονται οι πιέσεις για συμβιβαστική συμφωνία Αθήνας-θεσμών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποδέχεται στη γερμανική πόλη τους ΥΠΟΙΚ της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως και τους κεντρικούς τραπεζίτες των ίδιων χωρών. Το παρών δίνουν και ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, καθώς και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην ατζέντα της G7 είναι επισήμως η παγκόσμια οικονομία και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με τη Γερμανία, ως οικοδέσποινα, να αρνείται ότι θα συζητηθεί επισήμως το ελληνικό ζήτημα, αλλά η σύναξη των βασικών προσώπων που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση, μοιραία θα θέσει το θέμα επί τάπητος.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση των Ηνωμένων Πολιτειών και πιο συγκεκριμένα του αμερικανού ΥΠΟΙΚ, Τζακ Λιου, ο οποίος αναμένεται να παρέμβει, με σύσταση προς τους Ευρωπαίους για το ελληνικό ζήτημα.

«Δεν υπάρχει σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις με την Ελλάδα μέχρι τώρα» δήλωσε, νωρίτερα, η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη σε γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD. «Βρισκόμαστε όλοι στη διαδικασία της επεξεργασίας μίας λύσης για την Ελλάδα και δεν θα έλεγα ότι έχουμε επιτύχει ουσιαστικά αποτελέσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά από τη Δρέσδη. «Έχω ένα καλό προαίσθημα ότι η Ελλάδα θα τηρήσεις τις δεσμεύσεις της», είπε ακόμη. 

Η G7 άρχισε χθες τις εργασίες της, οι οποίες ολοκληρώνονται αύριο Παρασκευή.


σχετικα αρθρα