Η συζήτηση που άνοιξε από τον υπουργό Οικονομικών για τις ιδιωτικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων αναμένεται να προκαλέσει νεά ενδοκυβερνητική κρίση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

Οι δηλώσεις των δύο υπουργών της κυβέρνησης έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να μπλοκάρει από την πρώτη στιγμή με τις δηλώσεις του οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση αεροδρομίου. 
 
Έτσι μιλώντας σήμερα στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε τη διαβεβαίωση ότι τις επόμενες ημέρες «που θα κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους» θα κλείσει και το θέμα της αξιοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας με όρους πολύ συμφερότερους από τους όρους που προωθήθηκαν από τις προηγούμενες διαδικασίες. 
 
Ωστόσο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει επανειλημμένως διαφωνήσει με τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων, με αποκορύφωμα το κάλεσμα που απηύθυνε στην Κεντρική Επιτροπή το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, να πάρει απόφαση κατά των ιδιωτικοποιήσεων σε λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρόμου. 
 
 
Από την πρώτη μέρα εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε εκφράσεις τη άρνησή τους στις ιδιωτικοποιήσεις. Το δε mail Βαρουφάκη τον Φεβρουάριο που έκανε λόγο για ιδιωτικοποιήσεις είχε φέρει και την πρώτη κόντρα των δύο υπουργών
 
Χαρακτηριστικό είναι πως τον Μάρτιο ο κ. Λαφαζάνης δήλωνε πως «οι προγραμματικές δεσμεύσεις αποτελούν ενιαίο προοδευτικό και συνεκτικό σύνολο, του οποίου «οι ψηφίδες δεν μπορούν να αφαιρεθούν, ούτε να μετατοπίζονται αυθαίρετα».
 
«Η δική μας κόκκινη γραμμή είναι το πρόγραμμά μας, για να τεθεί η χώρα σε νέα αναπτυξιακή προοδευτική τροχιά, με βαθύ αναπτυξιακό και κοινωνικό περιεχόμενο». «Η κυβέρνηση θα επανεξετάσει σε βάθος και σε όλες τις πτυχές της, την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων με στόχο να διαφυλάξει τη δημόσια περιουσία, το δημόσιο συμφέρον και διασφαλίσει τη συγκατάθεση των τοπικών κοινωνιών», έλεγε τότε. 
 
Μένει να δούμε τελικά ποιος θα επικρατήσει...