Το αίτημά του για ουσιαστική μείωση του τιμήματος του έργου της ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα υπέβαλε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της κατασκευάστριας εταιρείας Rainer Kiechl. 

Τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη επισκέφτηκαν στο υπουργείο μετά από πρόσκλησή του ο Rainer Kiechl Διευθύνων Σύμβουλος της MITSUBISHI HITACHI POWER SYSTEMS EUROPE, της εταιρείας που είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας που πρόκειται να κατασκευάσει την ηλεκτροπαραγωγική μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και ο Matthias Jochem, υπεύθυνος του Τμήματος Πωλήσεων της ίδιας εταιρείας. 
 
Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι η κατασκευή του έργου έχει την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, τόνισε, όμως, στους υπεύθυνους της Mitsubishi – Hitachi  την ανάγκη να προβούν σε μια χειρονομία ουσιαστικής μείωσης του τιμήματος του έργου.

Όπως υπογράμμισε ο Παναγ. Λαφαζάνης το αίτημα αυτό είναι δίκαιο και εύλογο, προσθέτοντας ότι μια θετική ανταπόκριση από την πλευρά της εταιρείας θα συνιστούσε, πέραν των άλλων, και μια χειρονομία καλής θέλησης προς τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά αυτές τις ώρες από μια βαθιά οικονομική κρίση.