Αισιόδοξος ως προς την έκβαση των διαπραγματεύσεων εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ), είπε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, επισήμανε ότι «ήταν και παραμένουν ουσιαστικές», αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

«Δεν υπάρχει λόγος να τις αναφέρω, γιατί όταν τρέχει μια διαπραγμάτευση πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», τόνισε ο κ. Μάρδας και υπογράμμισε ότι πολλά πράγματα που ακούστηκαν για μη ποσοτικοποίηση στοιχείων, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

«Από εδώ και πέρα περιμένουμε ένα αποτέλεσμα. Εκείνο το οποίο επιδιώκεται είναι αυτό το αποτέλεσμα να είναι το ταχύτερο δυνατό, γιατί εκείνο που συζητείται σήμερα δεν είναι η ρευστότητα, αλλά η αβεβαιότητα της ελληνικής οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά.

Από το βήμα της εκδήλωσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, έκανε λόγο για ευκαιρίες που χάθηκαν και για λανθασμένες επιλογές και ανέφερε χαρακτηριστικά την περίπτωση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Όπως αποκάλυψε, μεγάλη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, ζήτησε, πριν από μερικά χρόνια, να της παραχωρηθούν εγκαταστάσεις στον ΟΛΘ, προκειμένου να διακινούνται, μέσω Θεσσαλονίκης, τα οχήματα της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. «Η διοίκηση του ΟΛΘ αρνήθηκε, ή καθυστέρησε τις διαπραγματεύσεις και δυστυχώς οι Ιάπωνες βρήκαν λύση μέσω άλλου λιμανιού της Ιταλίας», είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα εξέφρασε την άποψη ότι τα μεγάλα λιμάνια δεν θα πρέπει να έχουν «αποβατικό χαρακτήρα», αλλά, η λειτουργία τους να συνδυαστεί με βιομηχανικές αποθήκες και με την παραγωγή και εξαγωγή ημικατεργασμένων προϊόντων.