Για εκβιαστικό τελεσίγραφο και πιστόλι στον κρόταφο κάνει λόγο ο ιστότοπος iskra.gr, που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη. 

Στο βασικό του άρθρο αναφέρει πως «οι θεσμοί αξιώνουν πλήρη υποταγή και κινδυνολογουν με grexit και χρεοκοπία τα οποία στην ουσία τρέμουν» και προσθέτει πως «στοίχημα για την κυβέρνηση να αποκρούσει αποτελεσματικά τους εκβιασμούς». 

«Εκβιαστικό τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση να κλείσει άρον-άρον, έως την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη τη συμφωνία με τους «θεσμούς» απεύθυνε την Πέμπτη το EuroWorking Group, απειλώντας ευθέως τη χώρα με χρηματοδοτικό στραγγαλισμό», αναφέρει το άρθρο του iskra.

O ιστότοπος κάνει λόγο για θεσμούς που «εφαρμόζουν εδώ και τέσσερις μήνες το εξουθενωτικό μαρτύριο της σταγόνας σε βάρος του ελληνικού λαού» και που «έχουν καταστήσει πλέον σαφή τη στρατηγική τους στόχευση που δεν είναι άλλη από τον εξαναγκασμό της κυβέρνησης σε συνθηκολόγηση και αναδίπλωση από τις ριζοσπαστικές προγραμματικές δεσμεύσεις της».

Το iskra προσθέτει στο άρθρο του πως «κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει και θα αντισταθεί μέχρι τέλους για μια θετική διέξοδο στον τόπο».

Στέλνει μάλιστα και το δικό του μήνυμα: «Αυτή την ώρα η κυβέρνηση οφείλει να προετοιμαστεί σε βάθος, να προετοιμάσει τον ελληνικό λαό και να ενισχύσει το αγωνιστικό του φρόνημα για την περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή τις επόμενες ημέρες μια συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά της αλλά και τις ταυτοτικές αξίες της Αριστεράς. Η κυβέρνηση καλείται να εξετάσει, να επεξεργαστεί και να είναι σε θέση να εφαρμόσει κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, προκειμένου να αποκρούσει αποτελεσματικά τα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών».