Παν ενδεχόμενο είναι το σλόγκαν της ημέρας που ξημέρωσε. 

Από το κύριο άρθρο της Αυγής, στις δηλώσεις του Νίκου Φίλη και το iskra το κλίμα αρχίζει να αλλάζει, με ολοένα και περισσότερες φωνές, να καλούν την κυβέρνηση να σχεδιάσει την επόμενη μέρα σε περίπτωση μη συμφωνίας. 

Το κύριο άρθρο της Αυγής σήμερα έχει τίτλο: «Η Αθήνα πλέον περιμένει και λαμβάνει τα μέτρα της» και γράφει χαρακτηριστικά: 

«Το γεγονός πως το ελληνικό ζήτημα είναι πολιτικό και με βαριά γεωπολιτική παράμετρο φαίνεται και από το γεγονός ότι συζητείται στους G7 σήμερα και σε συνάντηση των Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ τη Δευτέρα. Σε αυτά τα φόρα θα πρέπει να επιδιωχθεί η λύση του γόρδιου δεσμού και όχι στα εξελάκια των Βρυξελλών. Η Αθήνα πλέον περιμένει και προετοιμάζεται διά παν ενδεχόμενον».

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. Όπως είπε μιλώντας στο Mega, «ένα κράτος πρέπει να είναι έτοιμο για παν ενδεχόμενο». 

Τέλος το γνωστό iskra που απηχεί τις απόψεις της Αριστερή Πλατφόρμας γράφει:«Αυτή την ώρα η κυβέρνηση οφείλει να προετοιμαστεί σε βάθος, να προετοιμάσει τον ελληνικό λαό και να ενισχύσει το αγωνιστικό του φρόνημα για την περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή τις επόμενες ημέρες μια συμφωνία συμβατή με το πρόγραμμά της αλλά και τις ταυτοτικές αξίες της Αριστεράς. Η κυβέρνηση καλείται να εξετάσει, να επεξεργαστεί και να είναι σε θέση να εφαρμόσει κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, προκειμένου να αποκρούσει αποτελεσματικά τα εκβιαστικά τελεσίγραφα των δανειστών».