Αισιόδοξος πως η κυβέρνηση θα καταλήξει σε μία επωφελή συμφωνία εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης

Σε τοποθέτησή του στη Βουλή κατά τη διάρκεια επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας για τα δημόσια έργα, ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως «σεβόμαστε την λαϊκή εντολή, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία συμφωνία που θα απεμπλέξει το σύστημα. Κάνουμε υποχωρήσεις σε πολλά θέματα, αλλά θα καταλήξουμε σε μία συμφωνία επωφελή και για τα δύο μέρη».

Ο υπουργός κατήγγειλε ότι τα προηγούμενα χρόνια δίνονταν χρήματα από το ΕΣΠΑ προκειμένου να μην χάνουν χρήματα οι παραχωρησιούχοι από τη μείωση στην κίνηση των διοδίων. 

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο ο υπουργός επεσήμανε ότι «η ΝΔ παραμένει στην στρατηγική της καταστροφολογίας, ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη, ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί το ΕΣΠΑ και ότι πάγωσαν τα πάντα». 

Όμως, συνέχισε, «τίποτε από τα τρία καταστροφολογικά σενάρια δεν έχει συμβεί. Δεν κατέρρευσε το τραπεζικό σύστημα. Δεν κατέρρευσαν τα δημόσια έσοδα, πάνε καλά, πιο καλά από τους προηγούμενους μήνες. Δεν κατέρρευσε η οικονομία, αλλά η μείωση είναι οριακή». «Ο τρόπος που η κυβέρνηση διαχειρίζεται τα πράγματα δεν μπορεί να παράξει σήμα ότι θα σταματήσουν την επόμενη εβδομάδα τα έργα όπως λέτε. Υπάρχουν προβλήματα αλλά εδώ είμαστε για να τα λύνουμε», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας.