Στη συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε Αθήνα και Ευρώπη αναφέρεται η Deutsche Welle.

«Το ΔΝΤ δεν αποκλείει πλέον κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη». Αυτός είναι ο τίτλος της FAZ, ωστόσο ούτε ο τίτλος, ούτε το πρωτοσέλιδο άρθρο ανταποκρίνονται στα όσα αναφέρει η κ. Λαγκάρντ στη συνέντευξη αυτή που δημοσιεύεται στο οικονομικό ένθετο τη εφημερίδας. Το επίμαχο σημείο δεν αφήνει στην πραγματικότητα περιθώρια παρερμηνειών, σχολιάζει η DW.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν και στο ΔΝΤ βλέπουν τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της Ευρωζώνης σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, η επικεφαλής του Ταμείου απαντά: 

Εντολή μας είναι η οικονομική σταθερότητα ανά τον κόσμο. Ασχολούμαστε με κάθε τι ευάλωτο και ευμετάβλητο. Δεν είμαστε αφελείς. Γνωρίζουμε ότι οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις δεν είναι περίπατος. Και κανείς δεν εύχεται στους Ευρωπαίους ένα Grexit.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προδημοσίευση του άρθρου το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με την οποία η Κριστίν Λαγκάρντ φερόταν να υποστηρίζει ότι «το Grexit είναι μια πιθανότητα» και πως «ένα Grexit δεν θα ήταν περίπατος, ωστόσο δεν θα σήμαινε και το τέλος του ευρώ».

Σε αυτό το πλαίσιο, χθες αργά το βράδυ, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις προχώρησε σε διάψευση των όσων αποδόθηκαν στην Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τον Ράις «οι δηλώσεις που η Frankfurter Allgemeine Zeitung απέδωσε στην κυρία Λαγκάρντ δεν είναι ακριβείς, υπάρχουν λανθασμένες αναφορές».

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρόσθεσε, επίσης, ότι «υπήρξαν προβλήματα με την μετάφραση της εν λόγω συνέντευξης».