Ηχηρή παρέμβαση υπέρ μιας άμεσης συμφωνίας για την Ελλάδα έκανε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της G7 στη Δρέσδη. 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τα αποτελέσματα της Συνόδου, ο κ. Λιου τόνισε ότι οι G7 συμφώνησαν να αποφευχθεί μια ελληνική κρίση, θέτοντας ως προϋπόθεση ότι «η Αθήνα πρέπει να πάρει σκληρές αποφάσεις»

«Είναι φανερό πως κάποια στιγμή η Ελλάδα δεν θα μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να πληρώνει τις οφειλές της, αλλά, είναι πιθανό, η πραγματική διορία που έχει μπροστά της να μην είναι η 5η Ιουνίου», υπογράμμισε ο κ. Λιου και πρόσθεσε:

Από τον Ιανουάριο έχει χαθεί πάρα πολύς χρόνος χωρίς να παραχθεί αποτέλεσμα. Επομένως, θα πρέπει και οι δύο πλευρές [Ελλάδα και δανειστές] να συζητήσουν σοβαρά και να βρουν μια λύση το γρηγορότερο δυνατό.

Από την μεριά της, η Ελλάδα πρέπει να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ένα αξιόπιστο πλάνο μεταρρυθμίσεων για να ανοίξει το δρόμο της συμφωνίας. Ολα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να επιταχύνουν, χρειάζεται ευελιξία.

Σημείωσε δε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων μερών να υπάρξει μια αρχική συμφωνία με την Ελλάδα και μετά να εξετασθούν οι λεπτομέρειες. 

«Πιστεύω πως το να περιμένεις μέχρι την ημέρα ή την προηγουμένη μιας οποιασδήποτε προθεσμίας είναι ένας τρόπος για να φλερτάρεις με το ατύχημα», υπογράμμισε ο κ. Λιου και συμπλήρωσε:

Οι επιπτώσεις ενός Grexit είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.