'Αρθρο του Economist αναφέρεται στο «τελευταίο επεισόδιο στο μακροσκελές οικονομικό δράμα της Ελλάδας», το οποίο διαδραματίζεται αυτόν τον καιρό και προβλέπει συμφωνία αλλά με νέο πακέτο διάσωσης. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα : «Από την στιγμή της νίκης του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές τον περασμένο Ιανουάριο, οι πιστωτές της Ελλάδας και η νέα κυβέρνηση ανταλλάσσουν απειλές. Είναι απαραίτητο να βρεθεί μια οποιαδήποτε λύση μέχρι τον Ιούνιο, αφού το αποτέλεσμα μιας ελληνικής χρεοκοπίας θα μπορούσε να είναι καταστροφικό αφού θα επιφέρει στάση πληρωμών, επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, πάγωμα καταθέσεων και έξοδο από το ευρώ. 

Ωστόσο, όσο τελειώνουν χρόνος και χρήμα, η σύγκλιση των απόψεων και από τις δυο πλευρές φαίνεται ότι μπορεί να επιφέρει μια συμφωνία.

Το δημοσίευμα επίσης τονίζει:

Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που υφίσταται την περισσότερη πίεση. Η κυβέρνηση μπόρεσε να πληρώσει το ΔΝΤ, τους μισθούς και τις συντάξεις, μόνο μέσω μιας σειράς απεγνωσμένων κινήσεων. Οι τοπικές αρχές έχουν διαταχθεί να παρέχουν τα αποθεματικά τους στην κεντρική κυβέρνηση. 

Αυτή η τακτική μπορεί να ακολουθηθεί μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Η Ελλάδα έχει επιστρέψει πίσω στην ύφεση, καθώς δεν σημειώνει πλέον την πρόοδο που είχε επιδείξει τους πρώτους εννέα μήνες του 2014.

Όπως επίσης, αναφέρεται στο δημοσίευμα «οι τράπεζες επίσης δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, καθώς εξαρτώνται άμεσα από τον ELA της ΕΚΤ, ενώ οι τραπεζικές καταθέσεις μειώνονται σημαντικά. 

Ο Economist υπογραμμίζει πως η τεράστια πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση την έχει οδηγήσει στο να διαπραγματεύεται πλέον ουσιαστικά με τους δανειστές της, έπειτα από μήνες στασιμότητας, καθώς και ότι την κατάσταση βοήθησε η απόφαση να «απομακρυνθεί» ο Βαρουφάκης από τις διαπραγματεύσεις...

Η αυξανόμενη πίεση στην Ελλάδα έχει επιβάλει στην κυβέρνηση να διαπραγματεύεται ουσιαστικά μετά από μήνες καθηλωμένων συνομιλιών. Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραγκωνιστεί τον περασμένο Απρίλιο ο Γιάνης Βαρουφάκης, βοήθησε τις διαπραγματεύσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας που τώρα έχει επωμιστεί το βάρος των διαπραγματεύσεων, συσπείρωσε το κόμμα του πίσω από την διαπραγματευτική στάση της 24ης Μαϊου, η οποία περιλαμβάνει κάποιες κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει να ξεπεραστούν.

Το δημοσίευμα καταλήγει: 

Με τόσα πολλά να χάνονται και απο τις δύο πλευρές και τόσα λίγα να κερδίζονται, μια συμφωνία εμφανίζεται ακόμα ως το μοναδικό αποτέλεσμα παρά την αμφίβολη φύση των διαπραγματεύσεων. Μια συμφωνία δεν θα ξεκλειδώσει αμέσως την εισροή καινούριου χρήματος, αφού κάτι τέτοιο θα απαιτεί μια κοινοβουλευτική έγκριση από τους πιστωτές όπως η Γερμανία. Αλλά θα έδινε την δυνατότητα στην ΕΚΤ να βοηθήσει να ξεπεραστεί η άμεση έλλειψη ρευστού. Τότε, όμως, θα παιχτεί ένα νέο επεισόδιο στο δράμα: Η διαπραγμάτευση μιας νέας συμφωνίας διάσωσης.