current views are: 2

29 Μαΐου 2015
Δημοσίευση16:03

Πιτέλα για το ενδεχόμενο Grexit: Κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν με τη φωτιά

Επίθεση σε όσους μιλούν για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα.

Δημοσίευση 16:03’
αρθρο-newpost

Επίθεση σε όσους μιλούν για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα.

Επίθεση σε όσους μιλούν για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών Τζιάνι Πιτέλα.

«Η πρόσφατη δήλωση από το ΔΝΤ για πιθανό Grexit, μας προκαλεί βαθύτατη ανησυχία. Τέτοια στάση στις διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να εκτιμηθεί ως εντελώς αδόκιμη, ειδικά σε αυτές τις καθοριστικές για τη διαπραγμάτευση ώρες. Είναι σε όλους ξεκάθαρο ότι υπάρχουν κάποιοι που αρνούνται να διδαχτούν από τα λάθη του παρελθόντος, όταν η Τρόικα και το ΔΝΤ κατά κύριο λόγο, επέβαλαν το δηλητήριο της λιτότητας στην Ελλάδα» σημειώνει ο Πιτέλα και προσθέτει: 

Τώρα, για μια ακόμη φορά, βλέπουμε την ίδια καταστροφική και εγκληματική προσέγγιση. Οι συνθήκες για εξεύρεση μιας ισορροπημένης και γρήγορης συμφωνίας με την Αθήνα είναι εδώ και μπορούν να επιτευχθούν. Το ΔΝΤ και κάποια κράτη – μέλη θα πρέπει να σταματήσουν να παίζουν με την φωτιά. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι εάν η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη επικρατήσει, τότε αυτοί θα είναι υπεύθυνοι όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για τις ενδεχόμενες καταστροφικές συνέπειες σε βάρος του συνόλου της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην Νομισματική Ένωση και προσβλέπουμε στην πολιτική υπευθυνότητα όλων των εμπλεκόμενων μερών να επιδείξουν την αναγκαία βούληση και να προσεγγίσουν το θέμα με ανοικτό και εποικοδομητικό πνεύμα.


σχετικα αρθρα