Στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων βρέθηκαν οι αλλαγές στη φορολογία των νέων αυτοκινήτων και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος όσων κυκλοφορούν. 

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση, στο πλαίσιο του διαλόγου, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους φορείς της αγοράς αυτοκινήτου και, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, ενώ ο σύνδεσμος θα καταθέσει γραπτώς τις προτάσεις του. 

Στην συνάντηση τέθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα του αποτελεσματικότερου ελέγχου των παλαιών αυτοκινήτων που δεν περνούν από τον έλεγχο των ΚΤΕΟ.

«Ο έλεγχος των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων θα μπορούσε να τονώσει την αγορά» δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων Γιώργος Βασιλάκης, ενώ επιβεβαίωσε ότι στην συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο ελέγχων της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, καθώς και η φορολογία αγοράς νέων αυτοκινήτων.

Όπως τόνισε, στόχος είναι η δημιουργία ενός δικαιότερου συστήματος φορολόγησης της αγοράς αυτοκινήτου, βάσει της τελικής τιμής τους.

Σημείωσε, δε, ότι από τις αλλαγές, που τοποθετούνται χρονικά για το Σεπτέμβριο, δεν θα επηρεαστούν οι τιμές των ΙΧ.