Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Η συνάντησή τους κράτησε μία και πλέον ώρα και μετά την ολοκλήρωσή της ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη πολύ σημαντικά θέματα. 

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού:

Ο Πατριάρχης ξεπερνά τα όρια, όχι μόνο του Πατριαρχείου αλλά και του ελληνισμού. Πάντα στις συναντήσεις μου στο εξωτερικό και στο κέντρο της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες, μπορώ να διακρίνω πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η προσωπικότητά του.

Πρόσθεσε, δε, ότι ο κ. Βαρθολομαίος είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, υπογράμμισε, επίσης; «Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο και θα πρέπει να συνταχθούμε πίσω από κάποιες αρχές που θα φέρουν ανάπτυξη στη χώρα. Πρέπει να πούμε ότι δεν είναι μόνο το οικονομικό θέμα. Η οικονομική δυσπραγία και η οικονομική κατάρρευση πολλές φορές φέρνει και άλλα τινά. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη περιοχή γεωπολιτικά και υπάρχει ανάγκη για οικονομική ανάπτυξη η οποία θα σημάνει ενδυνάμωση του ρόλου μας, στην ευρύτερη περιοχή. Συζητήσαμε φυσικά και οικολογικά θέματα και άλλες πρωτοποριακές δράσεις του Πατριάρχη, οι οποίες συνήθως απασχολούν τα διεθνή Μέσα, και ελπίζω να έχω την δυνατότητα να τον συναντώ και να μου δίνει τις σοφές συμβουλές του». 
 

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε στον επικεφαλής του Ποταμιού με την νέα του ιδιότητα να έχει επιτυχία και να συμβάλει στη βελτίωση των πολιτικών πραγμάτων της Ελλάδας, της γενικότερης κατάστασης της Ελλάδας, η οποία κατά κοινή ομολογία, διέρχεται μια κρίση και μια δύσκολη καμπή της ζωής και της Ιστορίας της.

«Είναι πολύ φυσικό οι ευχές του Οικουμενικού Πατριαρχείου να είναι μαζί του, μαζί με όλους τους πολιτικούς, που σημαίνει μαζί με τον ελληνικό λαό, τον οποίο περιβάλλουμε με στοργή και με αγάπη, σαν μητέρα Εκκλησία», επεσήμανε ο κ. Βαρθολομαίος.

Λίγο αργότερα, ο κ. Θεοδωράκης επισκέφθηκε το ελληνικό Προξενείο, όπου συναντήθηκε με τον Πρόξενο Βαγγέλη Σέκερη, ενώ, νωρίτερα, είχε συναντήσεις με μέλη της ελληνικής μειονότητας και επισκέφθηκε τον Σύνδεσμο Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων και το Ελληνικό Νηπιαγωγείο, στην πλατεία Ταξίμ.

Εκεί, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, τόσο με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αντώνη Παριζιάνο, όσο και με τον εκπρόσωπο όλων των μειονοτήτων στην Πόλη, Λάκη Βίγκα.