«Ούτε οι υπουργοί Οικονομικών των G7 μπόρεσαν να επιλύσουν τις διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της και ο χρόνος εξαντλείται» τονίζει η FAZ σε δημοσίευμά της. 

'Οπως τονίζει το άρθρο: «Ούτε οι πολυάριθμες συνομιλίες στο πλαίσιο της συνόδου των G7, ούτε οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις μεταξύ των θεσμικών οργάνων έχουν φέρει σημαντική πρόοδο τις τελευταίες ημέρες και το πρόγραμμα βοήθειας λήγει στα τέλη Ιουνίου».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι «έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας και κάνουμε το παν για να ανταποκριθούμε», ενώ τόνισε ότι δεν ευσταθεί εντελώς η αισιοδοξία των μελών της ελληνικής κυβέρνησης. 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, εξάλλου, ανέφερε ότι το θέμα της Ελλάδας συζητήθηκε για λίγα λεπτά. 

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού ζήτησε, ωστόσο, «μια ρεαλιστική λύση της ελληνικής κρίσης. Oι G7 συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει σκληρές αποφάσεις. Είναι απαραίτητο να υπάρχει ευελιξία στις διαπραγματεύσεις και όλες οι πλευρές πρέπει να κινηθούν». 

Οι εξελίξεις στην Αθήνα έκαναν την καγγελάριο Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ να τηλεφωνήσουν και πάλι στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι «Μέρκελ και Ολάντ προσέφεραν βοήθεια στον Αλέξη Τσίπρα για να μπορέσει να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη».

Εν τω μεταξύ, αναφέρει η εφημερίδα, η οικονομική κατάσταση της χώρας χειροτερεύει όλο και περισσότερο. Η οικονομία βρέθηκε σε ύφεση το πρώτο τρίμηνο, ενώ σημειώθηκε σημαντική εκροή τραπεζικών καταθέσεων.