Μεγαλύτερη ευελιξία από όλες τις πλευρές ζήτησαν εκ νέου οι ΗΠΑ, για να υπάρξει μία συμφωνία για τη στήριξη της Ελλάδας, που θα αποτρέψει «αχρείαστες αναταράξεις» στις διεθνείς αγορές.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, σύμφωνα με το kathimerini.gr, σε ερώτηση τι εννοούσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου όταν είπε από τη Δρέσδη, ότι όλες οι πλευρές πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία, ο κ. Έρνεστ διευκρίνισε ότι «αυτό που εννοούσε είναι ότι είναι ξεκάθαρα προς το συμφέρον όλων των μερών να λύσουν τις διαφορές τους και να φτάσουν σε μία συμφωνία που να μην προκαλεί αχρείαστη αναστάτωση στις αγορές, αυτό δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».

Και πρόσθεσε πως «ελπίζει ότι όλες οι πλευρές θα μπορέσουν να καθίσουν κάτω με καλή πίστη και να φτάσουν σε μία συμφωνία που να καλύπτει τις ανησυχίες τους ώστε να αποτραπούν αχρείαστες αναταράξεις στις χρηματιστηριακές αγορές». 

Για το ΔΝΤ, ερωτώμενος αν η ευελιξία θα μπορούσε να περιλαμβάνει την χαλάρωση των πληρωμών της Ελλάδας ή και να την επαναδιαπραγμάτευση τους, απάντησε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι το Ταμείο είναι μέρος των διαπραγματεύσεων, ότι διεθνείς οργανισμοί όπως το ΔΝΤ έχουν να διαδραματίσουν ένα ρόλο. Το Ταμείο έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια στην Ελλάδα. Αυτό που προτρέπει ο κ. Λιου είναι όλες οι πλευρές να φτάσουν μαζί σε μία συμφωνία που θα αποφεύγει αχρείαστη αστάθεια στις αγορές».