Με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ να επισημαίνει ότι το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση αποτελεί το πρώτο βήμα που, σε συνδυασμό με το επιχειρησιακό σχέδιο, θα συμβάλει στην μετάβαση της δημόσιας διοίκησης στην νέα εποχή και τους εκπροσώπους των κομμάτων της Αντιπολίτευσης να το καταψηφίζουν επί της αρχής, ως πρόχειρο νομοθέτημα που δεν υλοποιεί τον στόχο του εκσυγχρονισμού του κράτους, το νομοσχέδιο εισήχθη προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Όπως τόνισε ο Γ. Αρβανιτίδης, εισηγητής της πλειοψηφίας, το σχέδιο νόμου εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών, για τη συστηματική αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης και υπηρετεί τον φιλόδοξο στόχο για τη δημιουργία μιας νέας σχέση του πολίτη με την Πολιτεία, για ένα φιλικό και ανοικτό κράτος, ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής.

    Ο εισηγητής της ΝΔ, Χρήστος Ζώης δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει επί της αρχής την νομοθετική αυτή πρωτοβουλία (αλλά θα στηρίξει συγκεκριμένα άρθρα) κρίνοντας πως χαρακτηρίζεται από προχειρότητα με άδηλο τον τρόπο και τον χρόνο εφαρμογής της, καλλιεργεί μεγάλες προσδοκίες που δεν συνοδεύονται όμως από τα αντίστοιχα αποτελέσματα και το κυριότερο ανέφερε ότι υποβαθμίζει την συζήτηση για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, δεδομένου ότι υπάρχουν σε αυτό πάρα πολλές άσχετες διατάξεις.

    Η Βέρα Νικολαϊδου (ΚΚΕ) τόνισε ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα προβλήματα του Δημοσίου «σχετίζονται και παράγονται από κακούς δημόσιους υπαλλήλους και δύσκαμπτες δομές», αποκρύπτει όμως ότι στην πραγματικότητα «εκφράζουν τον ταξικό χαρακτήρα του κράτους» που λειτουργεί σαφώς «υπέρ των μονοπωλίων».

    Ο ειδικός αγορητής του ΛΑΟΣ, Αγγ. Κολοκοτρώνης είπε ότι δεν αγγίζει τα αίτια και τις δομές που δημιουργούν την παρωδία της δημόσιας διοίκησης, δεν είναι ρεαλιστικό ως προς τους στόχους του, καταργείται κάθε έννοια εξορθολογισμού των διαδικασιών με αποτέλεσμα όσα κι αν δαπανηθούν να μην μπορεί να εφαρμοστεί.

    Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η ειδική αγορήτρια Λίτσα Αμμανατίδου, είπε ότι πρόκειται για πολυνομοσχέδιο, το οποίο ζήτησε να αποσυρθεί. Ενώ επισήμανε ότι το κόμμα της πιστεύει στις νέες τεχνολογίες για τον εκσυγχρονισμό στην δημόσια διοίκηση, δήλωσε ότι το καταψηφίζει γιατί «όλο αυτό είναι ένα ακόμη οικονομικό παζάρι με τους μεγαλοεργολάβους χωρίς όφελος για την κοινωνία».