Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά να είναι στο όριο εισόδου στο κοινοβούλιο, μπορεί το κόμμα να είναι τελευταίο σε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, μπορεί να περνάει τις χειρότερες ημέρες του από την ημέρα της ίδρυσης του από τον Ανδρέα Παπανδρέου, μπορεί να μην έχει ψηφοφόρους ωστόσο έχει πολλούς υποψήφιους προέδρους.

Το ΠΑΣΟΚ πάει σε συνέδριο την ερχόμενη εβδομάδα και τη μεθεπόμενη θα γίνει η εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος. Ήδη, υποψηφιότητα έχουν βάλει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος , η Φώφη Γεννηματά, ο Θανάσης Χειμωνάς και ακόμη ακούγονται ο γραμματέας Νίκος Ανδρουλάκης, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή ,ο Κώστας Σκανδαλίδης και εσχάτως και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρακολουθεί από απόσταση τα προτάγματα και αφήνει τους υποψηφίους να βγάλουν τα μάτια τους. Εκείνος δεν έχει δώσει καν σήμα ποιόν ή ποια στηρίζει και ασχολείται μόνο με την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά επισημαίνουν πως ο κύριος Βενιζέλος δε θα μείνει για καιρό αδρανής στην κεντρική πολιτική σκηνή και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης στο χώρο της κεντροαριστεράς γνωρίζοντας και ο ίδιος πως το ΠΑΣΟΚ έχει ουσιαστικά τελειώσει. Η προοπτική της προεδρίας σε ενα τέτοιο φορέα δεν τον αφήνει αδιάφορο ,ενώ οι εκτιμήσεις του είναι πως οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό θα ειναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα .

Ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει και το δυσβάσταχτο χρέος του ΠΑΣΟΚ προς τις τράπεζες.