«Ισχύει αυτό που δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ότι «είναι πατριωτικό καθήκον η ψήφιση της συμφωνίας και ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε προσωπικά τη διαπραγμάτευση διασφαλίζοντας τη λαϊκή εντολή» δήλωσε ο υφυπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, σήμερα το μεσημέρι στη Ζάκυνθο.

Ο κ. Κουίκ ερωτηθείς σχετικά και με αφορμή συνομιλία των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, απέκλεισε οποιαδήποτε συμμετοχή των ΑνΕλ «σε κυβέρνηση ευρείας αποδοχής με τη συμμετοχή του ενός αρχηγού σε κόμμα που σχεδόν έχει πάψει να υπάρχει και τη συμμετοχή ενός άλλου αρχηγού που σχεδόν έχει πάψει να είναι αρχηγός στο κόμμα που θα προεδρεύει δεν ξέρω για πόσο ακόμα».

Εκτίμησε ότι «αυτά τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας δεν θα ευδοκιμήσουν, διότι η συμφωνία θα επιτευχθεί, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες θα στηρίξουν με ψήφο εμπιστοσύνης τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία είναι και η μόνη που -ανεξάρτητα με το πού κερδίζουμε ή πού χάνουμε στις διαπραγματεύσεις- μπορεί και πρέπει να το κάνει, να ξεσκεπάσει όλες τις λίστες τύπου Λαγκάρντ, να σαρώσει τους φοροφυγάδες, να βάλει τάξη στα ΜΜΕ και να σκέφτεται πρωτίστως το πώως θα βοηθήσει τους εξαθλιωμένους Έλληνες παράλληλα με τις διεθνείς υποχρεώσεις μας».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει ομοψυχία για τη συμφωνία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουίκ επισήμανε καταρχήν ότι δεν είναι δεοντολογικό ως μέλος της κυβέρνησης να μιλά για την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να εμφανίζεται ότι ανακατεύεται στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπορώ όμως να σας παραπέμψω στην πρόσφατη δήλωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και μπορώ επίσης να προβλέψω ότι μάλλον θα απογοητευτούν κάποιοι που περιμένουν ότι μια πρωταγωνιστική ομάδα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βγάλει εκτός τροχιάς την κυβέρνηση, λόγω της συμφωνίας με τους θεσμικούς εταίρους μας. Εκτιμώ ότι δεν θα συμβεί» είπε ο κ. Κουίκ.

«Όλοι συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει, και να κάνει -με την τετραετή εντολή που έχει από τον λαό- πράξεις τα όσα υποσχέθηκε» πρόσθεσε και τόνισε: «Οι καλοθελητές να περιμένουν πολύ ισχυρές αναταράξεις σε άλλα κόμματα. Άλλος και άλλοι θα έχουν τα προβλήματα».