current views are: 1

30 Μαΐου 2015
Δημοσίευση15:22

Το δυνατό χαρτί του Μαξίμου για τους «διαφωνούντες»

Ένα δυνατό χαρτί έχει στα χέρια του το Μαξίμου και θα το χρησιμοποιήσει για τον κατευνασμό των βουλευτών που θα αρχίσουν να κάνουν νερά πριν από την ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή.

Δημοσίευση 15:22’
αρθρο-newpost

Ένα δυνατό χαρτί έχει στα χέρια του το Μαξίμου και θα το χρησιμοποιήσει για τον κατευνασμό των βουλευτών που θα αρχίσουν να κάνουν νερά πριν από την ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου
 
Ένα δυνατό χαρτί έχει στα χέρια του το Μαξίμου και θα το χρησιμοποιήσει για τον κατευνασμό των βουλευτών που θα αρχίσουν να κάνουν νερά πριν από την ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή.
 
Την γραπτή δήλωση-δέσμευσή τους προεκλογικώς ότι σε περίπτωση διαφωνίας με την κεντρική γραμμή θα παραιτούνται παραδίδοντας την έδρα τους στο κόμμα με το οποίο εξελέγησαν, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Όρος που μπήκε την τελευταία στιγμή τον προηγούμενο Ιανουάριο στον Κώδικα Δεοντολογίας των υποψηφίων βουλευτών για να αποτρέψει τους συνεχείς κραδασμούς σε κυβέρνηση και κόμμα.
 
Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι δεν θα χρειαστεί να γίνει χρήση ή υπόμνηση του κώδικα δεοντολογίας. Οι περισσότεροι στο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι βουλευτές αφενός δεν θα θελήσουν να ρίξουν την κυβέρνηση και αφετέρου για προσωπικούς λόγους δεν θα θελήσουν να απολέσουν την βουλευτική έδρα και τα προνόμια που αυτή τους δίνει.
 
Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει προεργασία. Τις επόμενες ημέρες και εφόσον θα υπάρξει χειροπιαστή συμφωνία το Μαξίμου θα αρχίσει συναντήσεις με στελέχη και βουλευτές. Θα βολιδοσκοπεί, θα επιδιώκει να πείσει τους διστακτικούς και θα ορθώσει το επιχείρημα ότι για πρώτη φορά δόθηκε σε κόμμα της Αριστεράς η ευκαιρία να κυβερνήσει επομένως όποιος δεν αντιλαμβάνεται την ιστορική ευθύνη των πράξεών του θα πρέπει να αποδεχτεί και τις συνέπειες αυτών.
 
Εφόσον η συμφωνία περάσει από τη Βουλή με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα αποφευχθούν οι εκλογές όχι όμως και ο κυβερνητικός ανασχηματισμός.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να κάνει διορθώσεις στην κυβερνητική εικόνα  και να αντιμετωπίσει και το θέμα Βαρουφάκη γνωρίζοντας ότι ο  Γιάνης δύσκολα μπορεί να σταθεί στο υπουργείο έπειτα απ’ όσα έχουν μεσολαβήσει. Οι εκλογές προσώρας ως στρατηγικό σχέδιο αποκλείονται εφόσον η συμφωνία περάσει από τη Βουλή. Οι περισσότεροι τις αποκλείουν και για το Φθινόπωρο αν και υπάρχουν φωνές που απορούν με ποιο τρόπο η κυβέρνηση θα μπορέσει να κλείσει τον προϋπολογισμό.
 

σχετικα αρθρα